Kern Pharma rijdt nog eens drie jaar op Giant

maandag 27 december 2021 om 16:19
Kern Pharma rijdt nog eens drie jaar op Giant

Danny van der Tuuk tijdens het jongste NK op de VAM-berg - foto: Cor Vos

Het Spaanse ProTeam Equipo Kern Pharma heeft haar verbintenis met Giant verlengd tot het einde van 2025. Komend jaar zullen de Spanjaarden in actie komen op de Giant TCR Advanced SL Disc. Van de 24 renners komen slechts vier coureurs van buiten de Spaanse landsgrenzen. Een daarvan is de Nederlander Danny van der Tuuk (22) uit Assen.

Kern Pharma maakte in 2021 de stap naar het profwielrennen, een jaar eerder startte teammanagers Manolo Azcona en Juanjo Oroz de samenwerking met het Taiwanese fietsmerk. Naast dat de Spanjaarden het materiaal zullen gebruiken, zullen ze ook materiaal voor Giant en wielsponsor Cadex testen. Dat laatste merk maakt ook onderdeel uit van de Giant Cycling Group.

Op de weg gaan de renners dus rijden met het nieuwste TCR-model (zoals op onderstaande foto), afgemonteerd met Shimano DuraAce-componenten en Cadex 42 Disc Tubular-wielen. Tijdens tijdritten maakt het team gebruik van de Giant Trinity Advanced SL, waarbij ze de Giant Rivet TT-helm zullen dragen. Op de weg hebben de Spanjaarden de Giant Rev Pro Mips op.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone