KASK lanceert vernieuwde Protone helm

donderdag 7 april 2022 om 12:23
KASK lanceert vernieuwde Protone helm

foto: KASK

Helmenproducent KASK heeft vandaag een vernieuwde versie van de Protone gelanceerd: de Protone Icon. De nieuwe helm is niet alleen enkele tientallen grammen lichter, maar gaat er ook wat betreft comfort en aerodynamica op vooruit, claimt KASK.

De vorige KASK Protone is als basis genomen voor het nieuwe ontwerp. Merkbaar, want op het eerste gezicht is de helm weinig veranderd. Onder de motorkap zijn er echter de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo is de interne structuur van de helm fors gewijzigd, waardoor de gberuiker kan rekenen op verbeterde ventilatie en aerodynamica.

Door een nieuw systeem om de passing van de helm af te stellen, genaamd OCTOFIT+, biedt de helm volgens KASK meer comfort en stabiliteit. Het nieuwe design beschikt over stabiliserende rubberen delen, waardoor de helm een verbeterde ergonomische pasvorm heeft. De binnenkant van de helm is voorzien van de sneldrogende Coolmax-stof, die uitneembaar en wasbaar is.

Net als andere helmen van KASK, is de nieuwe Protone Icon ontwikkeld volgens het KASK WG11 protocol die de helm ook moet wapenen tegen rotationele impact tijdens valpartijen. De Protone Icon weegt 230 gram en is daarmee een kleine 20 gram lichter dan zijn voorganger. De helm gaat €275,- euro kosten.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 7 april 2022 om 12:36

Nu nog de Ketone helm, twee vliegen in een klap! ;-)

Mystieke_Monnik 7 april 2022 om 13:51

Een proton is een elementair deeltje dat zich in een atoomkern bevindt, een keton is een functionele groep binnen een molecuul. Twee totaal verschillende dingen dus bezijdens de klankovereenkomsten.

Emergo 7 april 2022 om 18:26

QWheely Ketone:de voorspelbaarheid van mensen is weeraangetoond.

Fast Freddy 7 april 2022 om 14:53

Weer 500 euri zeker?

Ties Wijntjes 7 april 2022 om 16:12

€275, zie toevoeging.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone