Jurywagen rijdt over fiets heen in PWZ Zuidenveldtour

maandag 30 april 2018 om 17:08
Jurywagen rijdt over fiets heen in PWZ Zuidenveldtour

screenshot RTV Drenthe

Een opvallend beeld uit de PWZ Zuidenveldtour. Op beelden van RTV Drenthe is te zien hoe een wagen van de organisatie over een fiets heen rijdt. Het incident gebeurde na een valpartij, waarbij de Duitse continentale renner Marc Dörrie naast de weg stond. Voor hij in staat was zijn fiets op te rapen, reed de jurywagen er overheen, tot ongenoegen van Dörrie.

De valpartij gebeurde op een kasseienstrook rondom Exloo. In de volgwagen zaten twee officials, een van de UCI en een de Nederlandse wielerfederatie KNWU. De bestuurder wilde op een smal paadje de valpartij ontwijken, maar zag daarbij de fiets van Dörrie over het hoofd. In een reactie aan de regionale omroep laat de organisatie het volgende weten: “Het heeft onze aandacht en ondanks dat er door de ploeg geen melding van is gemaakt, nemen wij contact op met team Lotto Kernhaus.”

Update 2 mei: De organisatie van de PWZ Zuidenveldtour gaat de schade vergoeden. Dat zegt Johan Boxem van de organisatie tegen RTV Drenthe. “De schade aan het frame en de velgen is bij elkaar al snel enkele duizenden euro’s, maar daar hebben we als organisatie een verzekering voor”, zegt hij. De ploeg was snel vertrokken na afloop en heeft geen claim ingediend. “We hebben daarom contact met het team opgenomen en hen gevraagd om alsnog een claim in te dienen. Dat gaan zij doen. Ze waren in ieder geval blij dat we contact met hen opnamen en hebben gezegd dat ze volgend jaar weer meedoen aan onze koers.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

zipp404 30 april 2018 om 18:42

Die gasten kunnen niet met een velo rijden. Laat staan achter een groep renners rijden, die dat wel kunnen.

vanSpringel 2 mei 2018 om 18:09

Een wielerwedstrijd over een fietspaadje ? ’t moet niet gekker worden. Vanwege de stress van de jurywagenchauffeur rijdt ie maar gewoon even over een setje lichte carbonwielen, laat ik nog even in ’t midden of het frame nog goed is. Gun de chauffeur dat ie goed verzekert is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.