Goed voorbereid op Bikepacking-avontuur met de tassen van Ortlieb

donderdag 25 maart 2021 om 12:00
Goed voorbereid op Bikepacking-avontuur met de tassen van Ortlieb

In een tijd waarin je voor een leuke vakantie aangewezen bent op de nodige creativiteit, wint Bikepacking stevig aan populariteit. Bij Bikepacking (een samentrekking van de woorden backpacken en biking) hang je aan jouw fiets kleine tassen die het mogelijk maken om een langere reis op de fiets te ondernemen. Ortlieb beschikt over een complete collectie Bikepacktassen, waarmee iedereen zorgeloos kan genieten van de natuur om zich heen.

Fietsen betekent vrijheid. Of het nu gaat om een korte rit bij jou in de buurt, of een langere onderneming waarbij je op zoek naar adembenemende plekjes midden in de vrije natuur enkele dagen onderweg bent. Bij dat laatste zijn betrouwbare tassen een onmisbaar accessoire. Bikepacktassen zijn zo gemaakt dat ze op nagenoeg alle fietsen passen. De uitrusting tijdens een bikepacking-avontuur bestaat doorgaans uit een stuurtas, frametas en zadeltas.

In de stuurtassen berg je op wat je tijdens je rit nodig hebt, zoals je paspoort, mobiele telefoon of snacks. Wat je onderweg niet heel dringend nodig hebt, krijgt een plekje in de frametas. Dit is de plek voor zwaardere materialen, zoals gereedschap en eten. De rest van jouw campinguitrusting of zaken als tooltje en reserveband, vind een plekje in de zadeltas.

‘Keep dry what you love’
Iedereen die zijn vrije tijd in de natuur wil doorbrengen, moet zich geen zorgen hoeven maken over een factor die we niet kunnen controleren: het weer. Doordat Ortlieb gebruikmaakt van betrouwbare materialen (die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden) zijn de tassen 100% waterdicht. Een industriële hoogfrequente lasmethode zorgt voor een waterdichtheid van 100.000 mm.

De tassen van Ortlieb beschikken over een Quick-Lock S (QLS) adaptersysteem. De tassen kunnen hiermee gemakkelijk en eenvoudig, met slechts één hand, bevestigd of verwijderd worden. Ook duurzaamheid staat bij Ortlieb hoog in het vaandel. Alle producten worden in Duitsland geproduceerd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.