Giant vernieuwt line-up Reign Enduro-mountainbikes
foto's: Giant
maandag 5 december 2022 om 15:05

Giant vernieuwt line-up Reign Enduro-mountainbikes

Giant heeft een vernieuwde line-up van de Reign Enduro-mountainbike gepresenteerd. De achtste generatie van de Reign is volgens Giant veelzijdiger geworden en geeft rijders meer keuzes wat betreft rijstijl en terrein.

Het nieuwe frame van de Reign is ontworpen met snelheid en controle in gedachte, terwijl het volgens Giant evengoed stabiliteit biedt. Een lagere stand-overhoogte (hoogte van de bovenbuis tot de grond) en een langere reach (lengte van de trapas tot de balhoofdbuis) moeten het manoeuvreren met de fiets makkelijker maken. Hierdoor zou het makkelijker moeten zijn om van lijn te veranderen, over obstakels te springen en uitdagend terrein te bedwingen.

Zowel de achter- als voorvering is vernieuwd. De Maestro achtervering beidt een veerweg van 160 millimeter; 14 millimeter meer dan bij de vorige generatie. Een nieuwe rockerarm (tuimelaar) voegt juist meer stijfheid toe aan het systeem, wat het rijgedrag van de fiets in bochten, bij het accelereren en tijdens het afdalen van ruig terrein ten goede moet komen. Aan de voorzijde heeft de Reign Advanced Pro een vork met 170 millimeter veerweg, die de schokken van het pad opvangt en de controle verbetert.

De Reign Advanced Pro modellen worden standaard geleverd met 29 inch voorwielen voor en achter, maar het is ook mogelijk om achteraan voor een 27.5 inch wiel te gaan. Alle modellen hebben een grotere aanpasbaarheid dan de vorige generaties, door een drietral flip-chip instellingen. De flip-chip is een technologie van Giant om de balhoofd-/zitbuishoek en de bottom-brachkethoogte aan te passen.

De nieuwe Reign Advanced Pro 1 is beschikbaar voor een adviesprijs van €6.999,- euro.

 

Geef een reactie