Fulcrum lanceert nieuwe Speed 42 en 57 wielen

zondag 7 mei 2023 om 19:10
Fulcrum lanceert nieuwe Speed 42 en 57 wielen
Materiaalzone

Fulcrum heeft een tweetal nieuwe wielsets gelanceerd, die de Speed 40 en Speed 55 vervangen. De wielen zijn lichter, meer aerodynamisch en daarnaast breder dan hun voorgangers. De wielen moeten de nieuwe merkidentiteit van de wielenproducent representeren: Form, Function, Fulcrum.

De Speed 42 en 57 wielen zijn het resultaat van meer dan 4000 uur testen in de windtunnel, het laboratorium en op de weg, zo stelt Fulcrum. Er zijn verschillende versies van de wielen getest om tot het optimale resultaat te komen waarin zowel prestatie als veiligheid van belang waren.

De wielen zijn zoals de naam doet vermoeden beschikbaar met een velgdiepte van 42 en 57 millimeter. De interne breedte van de velg is maar liefst 4 millimeter vergroot, van 19 naar 23.  Dit komt zowel de rolweerstand als aerodynamica ten goede bij gebruik van 28 millimeter banden. Het gemiddelde aerodynamische voordeel, gemeten in de windtunnel met wind van voren, is met 10% vergroot ten opzichte van een velg met een binnenvelgbreedte van 19 mm.

Daarnaast is de wegligging van de nieuwe wielen beter volgens Fulcrum. De wielenproducent heeft onderzocht hoeveel energie vrijkomt wanneer het wiel van richting verandert en hoe het wiel buigt op basis van het rollen en de helling. Uit deze metingen blijkt dat de nieuwe Speed wielen 17% beter presteren dan de vorige generatie.

De speed 42 wielset weegt in totaal 1.410 gram, terwijl de diepere 57 wielset 1.495 gram weegt. Beide wielsets zijn voorzien van platte spaken, die zo geplaatst zijn dat ze optimaal krachten van de aandrijving en de remschijven moeten contrasteren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.