EF Education First-Drapac kiest voor kledij van Rapha

maandag 8 oktober 2018 om 15:30
EF Education First-Drapac kiest voor kledij van Rapha

foto: Sirotti (archief)

De kleding van EF Education First-Drapac wordt vanaf volgend seizoen gemaakt door Rapha. De Amerikaanse WorldTour-ploeg reed de laatste jaren met POC als kledingsponsor.

De samenwerking met Rapha gaat verder dan alleen de kleding. Bij de aankondiging geven beide partijen aan dat renners van EF Education First-Drapac in 2019 ook uit zullen komen in enkele fixed gear criteriums, ultra-endurance races en mixed-terrain wedstrijden.

Ploegmanager Jonathan Vaughters is natuurlijk blij met de overeenkomst. “Van hun tenues van wereldklasse tot de wielercultuur, we willen het allebei laten groeien”, zegt Vaugters in het persbericht. “We willen wielrennen toegankelijker maken voor een bredere groep mensen. We zijn geïnteresseerd in het verkennen van alle aspecten van de community. Van de koersen en haar fans tot de mensen die net op de fiets zitten.”

Rapha werkte jarenlang met Sky
Het van oorsprong Britse merk Rapha was van 2013 tot en met 2016 de kledingproducent van Sky, maar die ploeg koos daarna voor Castelli. Rapha had in het vervolg nog wel Team Wiggins (continentaal) en Canyon SRAM (vrouwen) onder zijn hoede.

“Rapha is in 2004 gestart vanwege mijn eigen liefde voor wegwielrennen”, zegt Rapha-baas Simon Mottram. “Koers is altijd iets geweest dat ons en onze klanten heeft geïnspireerd. Het is onze grote overeenkomst. We hebben veel successen gekend, maar zijn gefrustreerd dat de sport alleen kan groeien als het fundamenteel hervormd wordt. Daarom zijn we blij een rol te spelen in het voortbewegen van de sport, via deze nieuwe samenwerking met EF.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

AWestie 8 oktober 2018 om 15:49

Fijn dat ze terug zijn bij de mannen World Tour :)

AWestie 8 oktober 2018 om 16:12

Wel jammer dat POC dan weer uit het zicht verdwijnt trouwens, zij hebben een bijzondere filosofie. GCN is een keer bij ze langs geweest, interesting stuff!

havana 8 oktober 2018 om 16:05

Hoop dat ze dan ook stoppen met die vreselijke POC helmen?

zipp404 8 oktober 2018 om 17:07

Ik hoop het niet. Ik vind de helmen juist uniek! Past perfect bij EF, de sympathieke vriendenploeg.

Gruson 8 oktober 2018 om 17:59

EF Education First–Drapac powered by Cannondale dressed by Rapha

GekkeHenkie 8 oktober 2018 om 19:25

cycling team

Stenalic 8 oktober 2018 om 18:35

Ben benieuwd.. ook naar de kleurcombi…

Die dichte POC helmen zijn net satellietschotels, die andere helmpjes zijn wel nice though. Aangezien Rapha samenwerkt met Giro zullen het wel giro helmen worden, of ze moeten een aparte deal voor de helmen maken (zou ook voor de brillen kunnen gelden eventueel).

Polleke 8 oktober 2018 om 20:58

Hopelijk hebben ze een ontwerper in dienst die niet kleurenblind is….

west 8 oktober 2018 om 21:38

Vaughters is weer met alles bezig behalve wedstrijden winnen..

SteelHorseCowboy 14 oktober 2018 om 09:42

Of Rapha nou een partner is om het wielrennen naar een breder publiek te brengen…Een breder publiek met geld misschien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.