Campagnolo lanceert Levante: eerste wielset voor gravelfietsen

vrijdag 29 april 2022 om 14:00
Campagnolo lanceert Levante: eerste wielset voor gravelfietsen

Campagnolo brengt voor het eerst een wielset specifiek voor gravelfietsen op de markt. De Levante wielen zijn ontwikkeld voor zowel ontspannen off-road ritten als gravelwedstrijden. Het uiterlijk van de wielen is ontworpen om bij Campagnolo’s 13-speed Ekar gravel-groepset te passen. 

De wielset wordt gepresenteerd als een alleskunner. De wielen zijn stijf om goed te kunnen klimmen, licht voor goede stuurprestaties en reactief om rap te kunnen dalen, stelt de Italiaanse producent van fietsonderdelen. Die drie eigenschappen komen tot stand door Campagnolo’s zelfontwikkelde H.U.L.C (Handmade Ultra-Light Carbon), waarmee wordt gepoogd een optimale balans tussen stijfheid en laag gewicht te bereiken. Alhoewel de wielen stijf zijn, boeten ze volgens Campagnolo niet in aan comfort. Met slechts 1485 gram is het gewicht – zeker voor een set gravelwielen – behoorlijk laag.

De Levante wielen, vernoemd naar de Oostelijke Mediterrane windstroom, zijn voorzien van C-LUX (Campagnolo Luxury) afwerking. Dit draagt niet alleen bij aan een mooie look, maar zorgt er ook voor dat tubeless banden zo goed mogelijk in de velg vallen om schade aan de hiel van de band te voorkomen. Met een interne velgbreedte van 25 millimeter, kan je banden van 38 tot maar liefst 76 millimeter breed monteren.

Om onderhoud te bemakkelijken is de naaf voorzien van een cup and cone-systeem en is er gebruik gemaakt van externe spaaknippels. Daarnaast heeft Campagnolo gekozen om straight-pull spaken te gebruiken, waardoor eventueel vervangende spaken makkelijk te vinden moeten zijn. Zowel het voor- als achterwiel zijn voorzien van 24 spaken. De Levante wielen worden standaard voorzien van een N3W freewheelbody, die specifiek is ontworpen voor cassettes van Campagnolo 11-, 12- en 13-speed groepsets. De wielset kan ook geleverd worden met Shimano HG en SRAM XDR freewheelbodies.

De Levante wielen zijn verkrijgbaar voor €1495,- euro.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Limal 29 april 2022 om 15:21

Eigen spaaknippels eerst!

Wheely 29 april 2022 om 15:22

Die van mij zijn tiptop maar ik heb ook liever andermans nippels als ik eerlijk ben.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone