BBB Cycling gaat samenwerken met Team Amani

vrijdag 7 januari 2022 om 17:42
BBB Cycling gaat samenwerken met Team Amani

foto: Lian van Leeuwen

BBB Cycling is de komende drie jaar partner van Team Amani. De wielerploeg die is opgericht om kansen te creëren voor Oost-Afrikaanse renners in de beroepssport, wordt door het Nederlandse bedrijf ondersteund met accessoires, materiaal en onderdelen.

Team Amani is in het leven geroepen door Mikel Delagrange, mede-oprichter van koffiebar Lola Bikes & Coffee in Den Haag. Het idee achter het project is, in tegenstelling tot veel beginnende wielerploegen, niet om een WorldTeam of een ProTeam te worden. Voor de ploeg draait alles om het benutten van de toegang en verbindingen die ze in Nederland hebben ten voordele van hun renners in Oost-Afrika.

De ploeg bestaat uit tien renners die zijn gescout bij diverse clubs in Uganda, Kenia en Rwanda. Elke renner is gespecialiseerd in een fietsdiscipline, waarbij vooral gravelracen en mountainbiken veel worden beoefend. Het doel voor 2022 is om mee te doen aan verschillende internationale offroad races en voor een tweede jaar op rij de ‘Migration Gravel Race’ te organiseren om te laten zien dat zij niet onderdoen voor Europeanen en Amerikanen.

BBB Cycling wil de ploeg graag helpen om de renners een kans te geven om zichzelf te bewijzen op topniveau. Het Nederlandse bedrijf dat is gevestigd in Leiden, ziet in Team Amani als partner ‘een grote stap vooruit in het inclusiever maken van de sport. BBB gelooft dat iedereen, ongeacht de nationaliteit, gelijken kansen verdient in het professionele wielrennen en vindt het fantastisch om aan dit groeiende initiatief bij de dragen’.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.