AGU ontwikkelt nieuwe Transsonic en Subsonic-helmen samen met TU/Eindhoven

dinsdag 29 maart 2022 om 09:33
AGU ontwikkelt nieuwe Transsonic en Subsonic-helmen samen met TU/Eindhoven

AGU heeft twee nieuwe helmen gepresenteerd. Volgens het Nederlandse bedrijf behoren de Transsonic-helm en de Subsonic-helm tot de allersnelste helmen van het profpeloton. “AGU heeft met deze helmen een nieuwe mijlpaal bereikt”, stelt Bert Blocken, hoogleraar en Scientific Director van de windtunnel aan de TU/Eindhoven.

De TU/Eindhoven was nauw betrokken bij de ontwikkeling van beide helmen. AGU heeft zich bij het ontwikkelen volledig gericht op snelheid en heeft samen met de universiteit een nieuwe aerodynamica-studie gedaan. Vooral de Transsonic lijkt door de luchtstromen goed tot zijn recht te komen, aldus het merk.

“Het doel is steeds om de wind met zo min mogelijk weerstand over en door de helm te geleiden”, zegt hoogleraar Blocken. “We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de voorzijde van de helm, maar ook hoe het door de helm stroomt en met name hoe het de helm verlaat. Je zoekt naar een manier om de lage druk achter de helm te minimaliseren.”

BEAT Cycling is als partner van AGU betrokken bij de ontwikkeling van de helmen. Yoeri Havik reed tijdens de Olympische Spelen in Tokio al met de Subsonic, maar nu zijn die helm én de Transsonic (in de kleuren zwart en wit) ook beschikbaar voor consumenten. Volgens AGU bieden de helmen ‘de perfecte balans tussen aerodynamica, gewicht en ventilatie’.

Dit artikel delen:

2 Reacties

storm-biker 30 maart 2022 om 12:22

Ze hebben goed naar Specialized gekeken…
Hebben ze bij Agu sowieso een handje van, de Agu Thorax helm is een kopie van de Giro Aeon.

Blackcanyon 1 april 2022 om 04:46

‘Volledig gericht op snelheid’ ….

‘De perfecte mix tussen Aerodynamica, gewicht en ventilatie’ ….

In het hele artikel wordt veiligheid niet genoemd, terwijl dat de belangrijkste functie is.
Dat je een helm draagt voor de veiligheid en hoe goed de helm hoofdletsel voorkomt is kennelijk niet belangrijk voor AGU.
Is de helm of het artikel bedacht door een leeghoofd?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone