AGU lanceert met Tony Martin nieuwe Visibility Collection

donderdag 28 oktober 2021 om 17:39
AGU lanceert met Tony Martin nieuwe Visibility Collection

foto: AGU

AGU heeft haar nieuwe Visibility Collection gepresenteerd. Dat deed het kledingmerk na anderhalf jaar lang te hebben samengewerkt met Tony Martin, ex-profwielrenner van Jumbo-Visma. De Duitser – viervoudig wereldkampioen tijdrijden – werd geïnspireerd nadat hij bijna twee jaar geleden op een grauwe dag werd aangereden tijdens een training in donkere kledij.

“Ik trek me het moment van dat ongeluk zelf aan”, vertelt de 36-jarige Panzerwagen in een persbericht. “De schuld lag niet alleen bij de automobilist, maar ook bij mij. Het regende op dat moment, zichtbaarheid was slecht en ik was gekleed in donkere kleding. Gelukkig ging het toen goed, maar ik ben mij er ook van bewust dat er dagelijks duizenden fietsers zijn die hetzelfde gevaar lopen. Samen met AGU hoop ik dat fietsliefhebbers nu nog veiliger hun favoriete routes afleggen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we veilig thuiskomen.”

foto: AGU

Martin besloot na het afgelopen WK wielrennen in Leuven een jaar eerder dan gepland een punt achter zijn carrière te zetten. Na zijn intussen beruchte val door het ‘Allez-opi-omi’-bord tijdens de Tour de France, was de maat voor de Duitser vol. Ondertussen werkte hij dus al anderhalf jaar lang samen met AGU. De nieuwe kledinglijn moet met name de zichtbaarheid en veiligheid van racefietsers op de weg verbeteren. De volledige neon-items (zoals te zien op de foto’s) uit de collectie dragen het label Tony Martin’s Choice.

Dat is niet alleen het Prime Rain Jacket II Essential, maar in samenspraak met de Duitser werden ook handschoenen, gaitors, arm- en beenstukken neon-geel gemaakt. Vooral de beenstukken vallen op en zijn goed zichtbaar, vanwege de trapbeweging die wielrenners maken. AGU benadrukt daarnaast dat de nieuwe kledinglijn in samenhang met goede fietsverlichting eraan moet bijdragen dat wielrenners ook met regen of op donkere dagen veilig hun fietsrondjes kunnen afwerken. In de Visibility Collection is dezelfde kledij ook in donkerder kleuren uitgebracht, uitgerust met reflectieve prints die oplichten als er licht op schijnt.

Dit artikel delen:
# AGU

6 Reacties

Verweggistan 28 oktober 2021 om 18:23

Beetje mosterd na de maaltijd.

jooprioolpijp 29 oktober 2021 om 18:56

Dat trainingsongeluk in het donker had ik niet van hem verwacht. Naar eigen observatie zijn Duitsers wereldkampioen fietsen in fluorescerende pakjes – tot je er schele hoofdpijn van krijgt aan toe. Kortom, dat spul gaat hier (Dld) wel verkocht worden.

Wheely 29 oktober 2021 om 19:21

Die vrouw had toch een duidelijk zichtbare gele jas aan. Jammer dat ze zelf de andere kant op keek.

Jacco van Stierop 29 oktober 2021 om 19:56

En dan poseren op een kraakheldere dag onder een wolkeloze hemel.

Alfons Haavers 29 oktober 2021 om 21:02

Die neon-beenstukken… Daarvoor kan je volgens mij opgepakt worden.

Derierre de la course 30 oktober 2021 om 23:19

In Duitsland kan er nog veel hoor wat dat betreft.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.