Volg hier Veenendaal Veenendaal Classic 2019

woensdag 21 augustus 2019 om 12:15
Volg hier Veenendaal Veenendaal Classic 2019

Een hertekend parcours, fraaie weersverwachtingen en een hele rist kanshebbers die staan te trappelen om Dylan Groenewegen op te volgen als winnaar op de Kerkewijk. Vandaag wordt de 34e editie van de Veenendaal Veenendaal Classic verreden. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van deze wedstrijd!

Het parcours voor de komende editie is stevig onder handen genomen. De oostelijke lus naar de Veluwezoom laat de koers links liggen. Er is gekozen voor meer wedstrijdkilometers in Veenendaal en de nabije omgeving. “We rijden vaker een ronde in de buurt van Veenendaal, dat scheelt in de kosten die we moeten maken.”

Dan bedoelen we zaken als begeleiding, afzetten van wegen en qua inzet van verkeersregelaars”, lichtte koersdirecteur Job van Schuppen toe. Gestart wordt vanaf de Markt in het centrum van Veenendaal, waarna de renners in westelijke richting tweemaal de Amerongse Berg (2,4 km aan 2,6%) voor de wielen geschoven krijgen.

Na de eerste van vier doorkomsten van de finish na 39,1 kilometer maakt het peloton een ronde in Gelderland langs Ede en Wageningen, waarna bij Rhenen de eerste van vier passages van de Grebbeberg (0,6 km aan 7,1%) wacht. Op een kleine twintig kilometer van de aankomst snijden de renners deze klim voor de laatste keer aan.

Het gaat vervolgens via Achterberg naar de finish aan de Kerkewijk in Veenendaal. Na 190,7 kilometer weten we wie de opvolger is van Dylan Groenewegen. De renners vertrekken om 12.30 uur, terwijl de finish wordt verwacht rond 17.16 uur. De koers is ditmaal niet live te volgen op televisie.

Links
Voorbeschouwing: Veenendaal Veenendaal Classic

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

8 Reacties

Baik-Baik 21 augustus 2019 om 13:01

Je kan veel van Zonneveld zeggen, maar toen hij nog koersdirecteur was, was er altijd een livestream.

lnnrt 21 augustus 2019 om 13:51

Parcours ligt in mijn (verre) achtertuin, deze wegen zelf eindeloos vaak gefietst, jammer dat het niet uitgezonden wordt, altijd leuk om koers te kijken op bekend terrein. En de klimmetjes zijn voor de profs waarschijnlijk een peulenschil, maar ik zou zelf stik kapot zitten na herhaaldelijk de Amerongse, de Grebbe, Defensieweg, Autoweg en Koerheuvel.

Het zou wel een sprint worden…

PS: volgend jaar weer een WF-team bij de toeristenversie van deze koers?

FritsvanHoefelen 21 augustus 2019 om 15:19

Ik vind de wisseling van de percentages op de afbeelding vrij bijzonder.

Grobbel 21 augustus 2019 om 16:18

Kopgroep van 13 voorop met nog 40 km te gaan, 3"25 voorsprong.
Samenstelling: Dempster, Jensen, Russo, Riesebeek, Van der Lijke, Peters, Budding, Havik, Sinschek, De Kleijn, Janssen, Burger en Wippert (dus 10 Nederlanders in de kopgroep, waaronder toch een aantal kandidaat-winnaars).

Zonder de beelden te zien zou ik vermoeden dat vooral Arkea-Samsic erbij gebaat is te rijden in het peloton; ondanks de aanwezigheid van Russo in de kopgroep lijken me Greipel of Welten betere winstkansen te hebben. Wanty (Pasqualon, Dedecker) en MonkeyTown (Van der Kooij) zullen ook wel rijden.

Sagan=hulk 21 augustus 2019 om 16:22

Vreemd dat Wanty niet rijdt in het peloton, het zou me verbazen als ze nog terugkomen.

Grobbel 21 augustus 2019 om 16:25

Volgens de ticker schijnt Vital Concept te rijden, maar dan vraag ik me af voor wie ze dat in vredesnaam doen. Lecroq? Al heeft die al heel lang geen uitslagen meer gereden.
Tenzij de startlijst op PCS incompleet is…

Vital Concept – B&B Hotels
31 GAREL Adrien
32 BAGOT Yoann
33 LECROQ Jérémy
34 MOTTIER Justin
35 RIVIÈRE David

Random wielerliefhebber. 21 augustus 2019 om 17:03

Garel volgens wielerflits

Grobbel 21 augustus 2019 om 17:10

Dempster wint, voor Budding en Van der Lijke.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.