Volg hier Luik-Bastenaken-Luik U23 2019

zaterdag 20 april 2019 om 12:00
Volg hier Luik-Bastenaken-Luik U23 2019

De profs moeten nog een weekje wachten, maar vandaag staat al wel de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik op het programma. Vorig jaar zegevierde João Almeida, nadat hij in de finale wegreed bij Alexys Brunel en Andrea Bagioli. In Ans kwam hij dan solo over de streep.

Om 12.15 uur wordt het startsein gegeven voor de koers over 171,7 kilometer. Na het vertrek rijdt het peloton eerst een kleine omloop van twintig kilometer rond startplaats Bastenaken. Na een tweede passage van de startlijn zetten de renners koers richting de eerste helling van de dag, de Côte de Houffalize na net geen veertig kilometer koers.

Na 75 kilometer volgen dan binnen een tijdsbestek van vijftig kilometer vier bekende hellingen uit de profkoers: de Côte de Wanne, de Côte de Rosier, de Côte de la Vecquee en natuurlijk de Côte de La Redoute. Na de top van de laatste helling is het nog een dikke veertig kilometer tot de streep. Desalniettemin bestaat de kans dat hier het bal wordt geopend.

Tien kilometer later volgt de Côte de Forges. En waar voorheen scherprechters als de Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de Saint-Nicholas en de Côte de la rue Haute volgden, besloot de organisatie de finale volledig te herzien. De renners trekken nu naar de Côte d’Olne, waarna wordt gekoerst naar aankomstplaats Blegny. Daar wacht nog de gelijknamige Côte de Blegny.

Het startsein wordt gegeven om 12.15 uur. De finish wordt verwacht tussen 16.27 en 16.51 uur. De koers is niet op televisie of internet te volgen, want er is geen live-uitzending. Bespreek hier op WielerFlits het wedstrijdverloop!

Links
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik U23 2019

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

1 Reactie

chasse patat 20 april 2019 om 12:59

Waarom hier voor een andere finale gekozen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.