Volg hier het Zwitsers kampioenschap tijdrijden 2020

zondag 12 juli 2020 om 14:30
Volg hier het Zwitsers kampioenschap tijdrijden 2020

Luchthaven Bern Airport is vandaag het decor voor het kampioenschap tijdrijden van Zwitserland, dat na Slovenië het tweede land is dat sinds de coronabreak nationale kampioenschappen houdt. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd.

Rond de luchthaven Bern-Belp, het internationale vliegveld van de Zwitserse hoofdstad, is een parcours uitgetekend van tien kilometer. Na twee kilometer krijgen de renners de enige hobbel voor de wielen geschoven, een klimmetje bij Kehrsatz (800 meter aan 4%) met een maximaal stijgingspercentage van zeven procent.

De vrouwen rijden twee ronden, de mannen drie. Bij de mannen kan Stefan Küng zijn vierde tijdrittitel winnen. De specialist van Groupama-FDJ vertrekt even na vier uur als laatste van het startpodium. Hij kan tegenstand verwachten van Silvan Dillier, de kampioen van 2015, Tom Bohli en Stefan Bissegger.

Marlen Reusser gaat bij de vrouwen voor haar derde titel. Bij de mannen is Jonathan Guisolan om 14.46 uur de eerste renner die van het startpodium rolt. Het Zwitsers kampioenschap tijdrijden is overigens niet live te volgen op televisie. De wegwedstrijden staan overigens gepland voor 22 augustus.

Links
Website organisatie

Startlijst
Parcours

Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.