Volg hier het Circuit de Wallonie 2022

donderdag 26 mei 2022 om 12:55
Volg hier het Circuit de Wallonie 2022

De Exterioo Cycling Cup gaat vandaag verder met het Circuit de Wallonie, nadat afgelopen week ook al Veenendaal-Veenendaal en de Antwerp Port Epic verreden zijn. De sterke sprinters en de heuvelspecialisten kunnen zich uitleven op het parcours met aankomst in Mont-sur-Marchienne. Wie volgt Christophe Laporte op? Volg hier op WielerFlits de koers.

Exterioo Cycling Cup

Het centrum van deze wedstrijd bevindt zich nog steeds in Mont-sur-Marchienne, een plaatsje in de buitenwijken van Charleroi. De totale afstand bedraagt 192 kilometer. De eerste zestig kilometer van de wedstrijd zijn niet al te lastig. Het is vanaf Les Lacs de l’Eau d’Heure dat het terrein iets grilliger wordt. Op 77 kilometer van het einde treffen de renners in korte tijd de Côte du Pumont (met stroken tot 20%), de Rue Toffette (tot 14%) en de Rue de Fraire (tot 8%).

Even later wacht het tweeluik van de Rue des Maronniers (met kasseien) en de Rue des Versailles. Op 32 kilometer van de aankomst passeren de renners voor het eerst de aankomstlijn, waarna er nog drie ronden van 10,8 kilometer volgen. Die bevatten een lastige helling van 600 meter aan 6,4% aan het begin van elke ronde. Ook de voorlaatste kilometer richting aankomst op de Chaussée de Thuin loopt telkens stevig op.

De koers begint om 13.10 uur en de finish wordt verwacht tussen 17.30 en 17.50 uur. Vanaf 15.35 uur is Sporza op Eén er live bij, net als de online kanalen van Eurosport Player en GCN+.

Links
Voorbeschouwing: Circuit de Wallonie 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter Exterioo Cycling Cup)
Liveticker (Twitter #CircuitdeWallonie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.