Volg hier de slotetappe van de Vuelta a Burgos 2019

zaterdag 17 augustus 2019 om 12:45
Volg hier de slotetappe van de Vuelta a Burgos 2019

Nog een rit en dan weten we wie de Vuelta a Burgos 2019 op zijn naam schrijft! Gisteren flitste Alex Aranburu naar de winst op de oplopende aankomst in Clunia. Vandaag ligt de finish op Lagunas de Neila. Kan Iván Ramiro Sosa hier zijn tweede eindzege op rij veiligstellen?

Een Ronde van Burgos zonder finish op Lagunas de Neila, is geen Ronde van Burgos. En dus eindigt de ronde traditiegetrouw op de flanken van deze fameuze beklimming, met afstand de bekendste berg van de regio. Normaal kiest de organisatie voor een pittige etappe over meerdere cols, maar dit jaar gaat met voor een relatief ‘makkelijke’ aanloop naar de voet van de slotklim. Onderweg liggen nog wel de Alto del Cerro en de Alto del Collado de Vilviestre.

De favorieten voor de eindzege zullen vooral wachten op Lagunas de Neila (11,8 km aan 5,6%), aangezien de renners klimmen naar een hoogte van liefst 1872 meter. Het peloton bedwingt niet eens de zwaarste variant van de Lagunas de Neila, maar pittig zal het hoe dan ook worden. Het is vooral een bijzonder onregelmatige col, waardoor er ook stroken zijn van meer dan 10%. Wie klimt hier naar de eindzege?

Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven voor deze slotetappe van de Ronde van Burgos. De finish wordt verwacht tussen 16.34 en 16.57 uur en dan weten we wie de opvolger wordt van Iván Ramiro Sosa. De koers is vanaf 15.00 uur rechtstreeks te zien via Ziggo Sport Extra en een livestream via www.vueltaburgos.com. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Burgos 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (#VueltaBurgos)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.