Volg hier de vijfde etappe van de OVO Energy Women’s Tour 2019

vrijdag 14 juni 2019 om 11:15
Volg hier de vijfde etappe van de OVO Energy Women’s Tour 2019

Gisteren zagen we flink wat verschuivingen in het klassement. Zo wist Liane Lippert de leiderstrui over te nemen van haar landgenote Lisa Brennauer. De Duitse van Team Sunweb is echter nog niet zeker van eindwinst, aangezien Katarzyna Niewiadoma in dezelfde tijd staat. Volg hier op WielerFlits het spannende koersverloop!

Op de voorlaatste dag vindt de etappe van de waarheid plaats. In Wales gaat het continu op en af en aan het einde van de etappe staan er 2200 hoogtemeters op de fietscomputer van de rensters. De 140 kilometer lange koninginnenrit begint aan het National Cycle Museum in Llandrindod Wells.

Onderweg moeten de rensters door nederzettingen met allerhande onuitspreekbare namen. Twee keer kan er worden gestreden om bergpunten, maar dat had net zo goed vijf of zes keer kunnen zijn. De laatste tien kilometer gaat het bergaf om te finishen op de Royal Welsh Agricultural Showground.

Naar verwachting kunnen hier slechts enkele dames sprinten om de zege. Gezien de zwaarte van het parcours ligt ook een solo voor de hand. We zullen het weten tussen 15.03 en 15.48 uur, als de winnares het zegegebaar mag maken. De rensters beginnen eraan om 11.30 uur. Er zijn geen live-beelden van de koers.

Links
Voorbeschouwing: OVO Energy Women’s Tour 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter Women’s World Tour)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.