Volg hier de derde etappe van de OVO Energy Women’s Tour 2019

woensdag 12 juni 2019 om 11:15
Volg hier de derde etappe van de OVO Energy Women’s Tour 2019

Met Marianne Vos in de leiderstrui lijkt het peloton van de OVO Energy Women’s Tour zich voor het laatst op te maken voor een sprint. Het parcours is al iets lastiger dan voorgaande dagen, maar opnieuw lijken de snelle vrouwen aan zet. Bespreek het verloop van de derde etappe hier op WielerFlits

Op dag drie wordt er voor het eerst echt geklommen. In het begin van de etappe staan een klim van tweede en een van eerste categorie op het programma. Schrik niet te erg, want eerste categorie in de Women’s Tour is niet hetzelfde als een klim van eerste categorie in de Giro Rosa. Het is wel een feit dat het weer een stukje heuvelachtiger is, dus de snelle vrouwen zullen nog even wat harder aan de bak moeten om er aan het einde nog bij te zitten. Toch lijkt ook deze etappe op de maat van de sprintsters te zijn gesneden.

Finishen doen de rensters op de oprijlaan van Blenheim Palace, een monumentaal pand niet ver buiten het Britse equivalent van Coevorden, Oxford. Binnen de paleismuren werd op 30 november 1874 Winston Churchill geboren. Aan de beroemde premier zullen de rensters vermoedelijk niet denken. Ze zullen er vooral van doordrongen moeten zijn dat ze op een goede 500 meter van de streep met het peloton door de poort moeten wringen. Oppassen geblazen dus!

De rensters worden om 11.30 uur Centraal-Europese Tijd startplaats Henley-on-Thames uitgestuurd. De majestueuze oprijlaan van Blenheim Palace wordt tussen 15.11 en 15.57 uur bereikt volgens het rondeboek.

Links
Voorbeschouwing: OVO Energy Women’s Tour 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter Women’s World Tour)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Tuubke 12 juni 2019 om 11:49

Oxford vergelijken met Coevorden???? Is dat ook een eeuwenoude, monumentale universiteitsstad dan?

GekkeHenkie 12 juni 2019 om 12:47

Eeuwenoud en monumentaal wel, geen universiteitsstad. Verdere vergelijking van wikipedia : ‘De eerste schriftelijke vermelding (op een oorkonde) van Coevoorde dateert van 1148. De naam duidt (net als bijvoorbeeld Oxford en Ochsenfurt) op een plaats waar boeren hun koeien via een doorwaadbare plek (koevoorde) door een rivier lieten gaan.’

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.