Volg hier de vijfde etappe van de Giro d’Italia Donne 2022

woensdag 6 juli 2022 om 10:40
Volg hier de vijfde etappe van de Giro d’Italia Donne 2022

Dinsdag kregen de rensters in de Giro d’Italia Donne een vlakke etappe voorgeschoteld, woensdag is het weer een stuk lastiger. Er staat een omloop met een venijnige helling op het programma en in de finale komt er nog een extra kuitenbijter in het spel. Wie pakt in Bergamo de zege? Volg het hier op WielerFlits!

Het officiële startstein wordt gegeven in Grumello del Monte. Daar wordt er begonnen aan een circuit, dat in totaal vijf keer moet worden afgelegd, alvorens af te reizen naar finishplaats Bergamo. De vermoedelijk hoogste concentratie fans zullen staan op de enige klim in het rondje. Op de beklimming naar San Pantaleone (1,8 km à 5,6%) zal vast het een en ander gebeuren, al hoeft de beslissing hier nog niet verwacht te worden.

Na deze vijf rondjes gaat het linea recta naar Bergamo, waar de Citta Alta – bekend van de Ronde van Lombardije – wacht. Het is een klimmetje van 1,6 kilometer aan net geen 8%. Genoeg om een flinke aanval op te plaatsen. De maximale strook van 12% bij de poort van San Lorenzo gaat deels over keitjes, wat de klim nog eens extra lastig maakt. Een rake uitval daar is waarschijnlijk goed voor dagsucces, of het moet in de ziedende afdaling richting de finish gebeuren.

Om 10.55 uur is de start van de vijfde etappe, de finish volgt tussen 14.07 en 14.26 uur. Beelden van de rit zijn vanaf 12.45 uur rechtstreeks te zien via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia Donne 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #GiroDonne)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jacco van Stierop 6 juli 2022 om 12:40

Een etappe met zo’n iconische slot wil je wel op je palmares hebben, benieuwd hoe Van Vleuten het gaat aanvatten.

Limal 6 juli 2022 om 13:02

Naar goede gewoonte de koers hard maken onderweg en op de laatste klim zo hard mogelijk naar boven knallen, letterlijk en figuurlijk ’tot aan het gaatje’? ;-) Kan zeker een mooie strijd worden met de aanklampende/terugkerende Vos, Cavalli, Garcia en enkele anderen. Gelukkig voor AvV is haar zwarte voorjaarsbeest Kopecky nog niet terug in hoogvorm.

Tuubke 6 juli 2022 om 14:11

Mooie finish. Weer kansen voor Vos!

Tuubke 6 juli 2022 om 14:15

En ze doet het weer….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.