Volg hier de vierde etappe van de Tour de l’Avenir 2019

zondag 18 augustus 2019 om 11:45
Volg hier de vierde etappe van de Tour de l’Avenir 2019

De eerste etappe door de Cantal heeft gelijk voor slachtoffers gezorgd. We zagen de Britse beloftenkampioen Ethan Hayter naar de zege sprinten, maar Mathias Norsgaard moest zijn leiderstrui afgeven aan Tobias Foss. De Noorse klassementsrenner heeft nu een mooie voorsprong op zijn concurrenten, maar de Tour de l’Avenir moet eigenlijk nog beginnen.

Ook vandaag krijgen de coureurs een lastige etappe voorgeschoteld door het middelgebergte, maar ditmaal is de finale een stuk makkelijker. Vanuit de finishplaats van gisteren – Mauriac – gaat het over de Col de Saint-Georges (3,3 km aan 5,6%), de Col de Légal (4,5 km aan 6,2%) en de Côte de Saint-Simon (3,5 km aan 5,7%).

De renners koersen naar de ravitaillering in Caméjac en de tussensprint in Lacroix-Barrez. We hebben dan ongeveer 110 kilometer afgelegd. Maar de finish ligt zo’n 58 kilometer verderop in het vredelievende plaatsje Espalion, wat betekent dat de finale eigenlijk nog moet beginnen.

Die zal in een vloek en een zucht voorbij zijn, aangezien er geen beklimmingen meer op het menu staan, al zijn de laatste kilometers ook weer niet volledig vlak. Toch moet dit geen probleem opleveren voor de snelle mannen. De start is om 12.00 uur, de finish rond 15.50 uur. De etappe wordt niet live uitgezonden. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Timothy12 18 augustus 2019 om 12:35

Edit: Klopt, aangepast

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.