Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Burgos 2019

vrijdag 16 augustus 2019 om 12:20
Volg hier de vierde etappe van de Ronde van Burgos 2019

Iván Ramiro Sosa wist gisteren de macht te grijpen op de Picon Blanco, waardoor de Colombiaanse klimmer op weg lijkt naar een tweede eindzege op rij. Zaterdag kan er nog veel gebeuren op de flanken van Lagunas de Neila, maar eerst is het tijd voor een heuveletappe naar Clunia. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De voorlaatste etappe van de Ronde van Burgos kent een stuk minder hoogtemeters, maar de finish is opnieuw verraderlijk. Vanuit Atapuerca (bekend vanwege de nabijgelegen archeologische vindplaats) gaat het in zuidoostelijke richting naar de ruïnes van de Romeinse stad Clunia.

Clunia was ooit een machtig bolwerk in de binnenlanden van Burgos. Vandaag de dag is de stad vooral een toeristische trekpleister. In Clunia en omstreken lopen de wegen verraderlijk omhoog, waardoor de coureurs een lastige laatste kilometer krijgen voorgeschoteld.

De voorlaatste kilometer stijgt aan slechts 2%, maar in de laatste duizend meter – langs het Romeinse theater van Clunia – schieten de percentages naar de 6%. Wie de etappe wil winnen, zal goed moeten timen in de laatste tweehonderd meter, die ook nog vervelend omhoog lopen.

De etappe begint om 12.36 uur en eindigt tussen 16.33 en 16.57 uur. De Ronde van Burgos is vanaf 15.00 uur live te zien op Ziggo Sport Select. Verder komt de organisatie met een livestream op de website.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Burgos 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (#VueltaBurgos)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.