Volg hier de tweede etappe van het Circuit de la Sarthe 2022

woensdag 6 april 2022 om 11:20
Volg hier de tweede etappe van het Circuit de la Sarthe 2022

Nadat gisteren een sterke kopgroep het uithield tot aan de finish, lijkt het op de dag twee van het Circuit de la Sarthe tussen de snelle mannen te zullen gaan. Toch zouden we weleens dezelfde winnaar kunnen krijgen als in de openingsrit. Kan Mads Pedersen het ook in een massasprint afmaken? Volg het hier op WielerFlits.

Met Pedersen in de leiderstrui vertrekt het peloton vanuit Le Lude, waar later lokale rondes gereden worden en uiteindelijk de finisht ligt. Eerst maken de renners echter nog een lus van ruim honderd kilometer met enkele korte beklimmingen. Dit zijn de Montabon (0,4 km aan 7,5%), Aubigne Racan (0,5 km aan 5,6%) en de Route de Chambrin (0,9 km aan 4,4%).

Het lokale circuit is 8,5 kilometer lang en moet zeven keer verreden worden. Zodoende wordt na 173 overwegend vlakke kilometer gefinisht. Waarschijnlijk gebeurt dit al sprintend, met een groot pak. Naast Pedersen moeten onder andere Mark Cavendish, Elia Viviani en Olav Kooij tot de kanshebbers gerekend worden.

Het startschot klinkt om 11.35 uur, de finish wordt verwacht tussen 15.48 en 16.12 uur. De koers wordt dit jaar voor het eerst live uitgezonden, maar helaas alleen via de lokale zenders LMtv Sarthe en TV Tours.

Links
Website organisatie
Parcours

Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.