Volg hier de tweede etappe van de Vuelta a Murcia 2019

zaterdag 16 februari 2019 om 10:30

Astana-boven in de openingsrit van de Vuelta a Murcia. Pello Bilbao kwam in San Javier als eerste over de streep en ploegmaats Omar Fraile en Luis Léon Sánchez completeerden de top-3. Kunnen de mannen in het kenmerkende blauw in de tweede etappe de kroon op hun werk zetten?


Nadat in Beniel het startsein is gegeven, is het niet ver naar de eerste van vier beklimmingen. De top van de Alto El Garruchal ligt namelijk na 14,3 kilometer al op de route. Vluchters zullen hier ongetwijfeld al het verschil willen maken. Over geaccidenteerd terrein koersen de renners dan naar de Alto de Aledo na half koers. Het blijkt de opmaat voor de zwaarste scherprechter van de dag, de Alto Collado Bermejo van eerste categorie.

Een lange afdaling volgt, waarna aankomstplaats Murcia steeds dichter in zicht komt. In de slotfase is echter nog een stevige klim ingetekend. De Alto Cresta del Gallo van tweede categorie op twaalf kilometer van de meet is een ideale springplank voor een late aanval op de eindzege. Wie treedt in de voetsporen van Luis León Sánchez als winnaar?

Het startsein wordt gegeven om 10.45 uur. De finish wordt verwacht omstreeks 15.15 uur. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Polleke 16 februari 2019 om 12:33

In de afdaling van de Cresto zijn er in het verleden al eens meer het asfalt gaan kussen, zal deze keer wel een klein groepje zijn, 4 Astanas en Valverde, zo iets…

Duh 16 februari 2019 om 14:51

legaal te volgens hier: http://webtv.7tvregiondemurcia.es/
Echter totaal onduidelijk wie op kop zit, hoe groot de voorsprong is en hoe ver nog. Fuglsang al tijden het peloton aan het mennen., want hij eindigde slechts 6e gisteren, als 2 na laatste van al z’n ploegmaten :)

Duh 16 februari 2019 om 15:09

Problemen met de verbinding. Valverde als eerste boven op laatste klim, 12 sec op LLS en andere Astana’s iets verder. Astana vs Valverde in de afdaling.

Duh 16 februari 2019 om 15:20

De Murcianen zijn samen

Duh 16 februari 2019 om 15:22

LLS simpel naar winst tegen Valverde. GC idem.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.