Volg hier de tweede etappe van de Giro d’Italia U23 2019

zaterdag 15 juni 2019 om 11:00
Volg hier de tweede etappe van de Giro d’Italia U23 2019

Gisteren schopte de slotfase de koers flink door de war: een valpartij op de laatste klim zorgde dat veel renners werden opgehouden. De ellende ging aan Ethan Hayter voorbij en de Brit pakte dan ook zijn tweede dagzege in successie. Welk scenario zien we vandaag?

Vanuit de start (op 880 meter boven zeeniveau) is het meteen klimmen geblazen in deze etappe over 173 kilometer van Bagno di Romagna naar Pescia. Ideaal voor vluchters met snode plannen. Helemaal omdat na 49 kilometer de top van de Valico di Croce a Mari ligt, een klim van tweede categorie. Wie hier als eerste bovenkomt, pakt dus sowieso voor een dag het bergklassement.

Daarna trekken de renners het dal in, waar na 109 kilometer nog wel een klimmetje van derde categorie wacht. Dan gaat het in sneltreinvaart naar de finish in Pescia. De laatste twee kilometer gaat in een kaarsrechte weg. Voer voor de Britse sprinters Jake Stewart en Matthew Walls.

Het startsein voor deze tweede etappe wordt gegeven om 11.15 uur. De renners worden aan de finish verwacht tussen 15.11 en 15.34 uur. De wedstrijd is niet rechtstreeks te volgen op televisie. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia U23 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Tuttobiciweb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.