Volg hier de tweede etappe van de Arctic Race of Norway 2022

vrijdag 12 augustus 2022 om 11:55
Volg hier de tweede etappe van de Arctic Race of Norway 2022

Net als in de openingsrit worden in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway, die trekt van Mosjøen naar Brønnøysund, er aardig wat hoogtemeters overwonnen. De finale is echter wat vlakker, dus lijkt een massasprint de meest logische uitkomst van de etappe van vandaag. Wie verslaat Dylan Groenewegen? Volg het hier op WielerFlits.

Onderweg zal er drie keer worden gesprint om de bergpunten, richting de bekende waterval Laksforsen (1,2 km aan 5%), fjord Tosen (1,7 km aan 6,3%) en het dorpje Lande (1 km aan 6,8%). Deze klimmetjes liggen wel behoorlijk ver van de streep, en zullen waarschijnlijk weinig spektakel teweegbrengen.

Een sprint met een grote groep lijkt dan ook een reëel scenario in kustplaats Brønnøysund, al ligt op goed vijftien kilometer van de streep nog wel een niet geclassificeerde helling: Torghatten. Een markante berg die in Noorwegen bekendstaat als de ‘berg met het gat’. Kan klassementsleider Axel Zingle zijn trui behouden in deze sprintetappe? De grote favorieten bij een massasprint zijn Dylan Groenewegen, Cees Bol, Amaury Capiot, Lorrenzo Manzin, Arne Marit en Edvald Boasson Hagen.

De start van de etappe is om 12.10 uur, waarna tussen 15.30 en 15.50 uur gefinisht wordt. De koers is vanaf 13.20 uur live te zien op de online Eurosport Player en GCN+ en even daarna ook op Eurosport 1.

Links
Voorbeschouwing: Arctic Race of Norway 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Craig Vanderswag 12 augustus 2022 om 15:47

Hup Groene!

Groenewegen op 2km van de streep nog veldrijden en bijna onderuit, toch winnen. Knap!

Michiel 12 augustus 2022 om 15:59

Je nick…

Romāns Vainšteins 12 augustus 2022 om 15:58

Heeft ie m?

Oeioeioei, gaan ze nu met de verkeerde man naar het EK?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.