Volg hier de Tour du Finistère 2019

zaterdag 20 april 2019 om 12:15
Volg hier de Tour du Finistère 2019

De Tour du Finistère is alweer toe aan haar 34e editie. Op de erelijst van de Franse koers door het gelijknamige departement prijken vooral namen van Franse renners, denk hierbij aan Dimitri Champion, Romain Feillu en Julien Simon. In 2018 was Jonathan Hivert de recentste winnaar.

De eendagswedstrijd speelt zich af rond de Bretoense stad Quimper, waar na 187,5 kilometer ook de finishlijn is getrokken. Vanuit Saint-Évarzec gaat de route constant op en neer. Onderweg staan de renners enkele scherpe beklimmingen te wachten met stijgingspercentages tot 17%. De koers eindigt met een lokale ronde van 9,8 kilometer rond Quimper, die viermaal moet worden afgelegd.

Franse renners als Guillaume Martin, Lilian Calmejane en Jonathan Hivert vormen de voornaamste uithangborden van de koers, die me Groupama-FDJ en AG2R La Mondiale twee WorldTour-teams aan het vertrek heeft. Wanty-Gobert, Wallonie Bruxelles en Tarteletto-Isorex vormen de Belgische inbreng. Floris Gerts is de enige Nederlander aan het vertrek.

Het startsein voor de koers wordt gegeven om 12.25 uur. De renners worden aan de finish verwacht tussen 16.41 en 17.06 uur. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Links
Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 20 april 2019 om 12:33

Floris Gerts is de enige Nederlandse deelnemer. Benieuwd wat hij kan na zijn valpartij in Nokere Koerse.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.