Volg hier de Superprestige in Merksplas 2020

zondag 22 november 2020 om 15:00
Volg hier de Superprestige in Merksplas 2020

De crossers komen vandaag weer in actie, na een verplichte rustdag op zaterdag. Vandaag staat de vierde manche van de Telenet Superprestige in Merksplas op de agenda, na de crossen in Gieten, Ruddervoorde en Niel. WielerFlits blikt vooruit op de wedstrijd die we voorheen kenden als de Aardbeiencross in Hoogstraten.

De nieuwe omloop in Merksplas Kolonie bestaat uit een mix van weiland, zandwegen, bospaden en kasseien. Ook diverse hindernissen zoals een brug, balkjes, een zandbak en een schuine kant zijn voorzien. De organisatie is overtuigd dat deze omloop aantrekkelijker is dan die op en rond de Veiling.

We verwachten in elk geval een gezonde afwisseling tussen een aantal zware passages en een aantal beter berijdbare stroken. Ook in Merksplas zijn de Nederlandse dames de favoriet, met leidster en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Denise Betsema en wellicht ook Yara Kastelijn.

Bij de mannen is het ook nu weer uitkijken naar Eli Iserbyt en Laurens Sweeck namens Pauwels Sauzen-Bingoal en de grote concurrent Toon Aerts. Voorspellen wie van de drie vandaag het laken naar zich toetrekt, is allesbehalve evident. Let ook op Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar, twee outsiders voor de overwinning.

Om 13.40 uur zijn eerst de vrouwen aan de beurt, de mannen duiken om 15.00 uur het veld in. Zowel de dames- als de herenwedstrijd wordt gecoverd door Telenet Play Sports (open kanaal) en Proximus in België en door Ziggo Sport in Nederland. Later op de avond volgt nog een ruime samenvatting op Sporza.

Links
Voorbeschouwing: Superprestige Merksplas 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst vrouwen
Deelnemerslijst mannen

Parcours
Kalender

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

50 Reacties

josemanuelfuente 22 november 2020 om 15:35

Na 5 ronden
van der Haar
Sweeck
Aerts
Vanthourenhout op 4 sec
van Kessel op 8 sec
Iserbyt op 12 sec

josemanuelfuente 22 november 2020 om 15:41

Na 6 ronden
Vanthourenhout
Aerts
Sweeck
Iserbyt
van der Haar
van Kessel op 5 sec

josemanuelfuente 22 november 2020 om 15:48

Na 7 ronden
Aerts
Iserbyt op 2 sec
Vanthourenhout op
van der Haar op 4 sec
van Kessel
Sweeck

josemanuelfuente 22 november 2020 om 15:55

En toen was er geen beeld ….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.