Volg hier de slotetappe van de Ronde van Hongarije 2022

zondag 15 mei 2022 om 09:25
Volg hier de slotetappe van de Ronde van Hongarije 2022

In de slotetappe van de Ronde van Hongarije zal er, bij hoge uitzondering, eens niet worden gesprint voor de overwinning. Althans, het zal geen sprint worden tussen de rappe mannen in het peloton. De vijfde en laatste etappe finisht namelijk op een heuse beklimming. Wie kroont zich op de top tot eindwinnaar? Volg het hier op WielerFlits!

In Miskolc verzamelen de renners zich voor de slotetappe in deze Ronde van Hongarije. Tijd om de benen los te schudden is er niet, aangezien het van bij de start bergop loopt. De beklimming naar Hollosteto (6,2 km aan 4,7%) is er eentje van eerste categorie en vormt voor de sterke avonturiers een ideale springplank om een vroege vlucht op poten te zetten. Na de top van deze klim staan er heel wat golvende kilometers op het programma.

Noem het een niet te onderschatten intermezzo richting de Matrahaza (8,6 km aan 4,6%, tweede categorie), de tweede scherprechter van de dag. De finale zal pas echt losbarsten met nog goed twaalf kilometer te gaan, want dan bereikt het peloton de voet van de slotklim naar Gyongyos. Wat de renners dan te wachten staat? Goed twaalf kilometer klimmen aan 5,6%, met in de slotfase percentages die naar de 8% kruipen, richting de top op 992 meter hoogte.

Wie slaagt er op de laatste beklimming in om de eindzege veilig te stellen? We denken dan vooral aan mannen als Alexey Lutsenko, Krists Neilands, Patrick Konrad, Eddie Dunbar, Niklas Eg, Andrey Amador, Óscar Rodríguez en Anthon Charmig. Dit zijn renners die hun mannetje staan bergop en vooral nog redelijk dicht staan in het klassement. Rond de klok van 14.25 komen de eerste renners binnen en kennen we de eindwinnaar. De start is aan de vroege kant, om 9.40 uur.

Via Eurosport 2, de Eurosport Player en GCN+ is de Ronde van Hongarije live te zien. De uitzending begint om 12.40 uur.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TourdeHongrie)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 15 mei 2022 om 10:16

Loetje de grote favoriet lijkt me.

Poeksel 15 mei 2022 om 11:06

Ja, theoretisch kan een niet-Nederlander winnen, maar op basis van resultaten in het verleden lijkt de kans me klein.

Grobbel 15 mei 2022 om 14:14

Dan hoop ik voor zijn kansen dat hij niet de Jumbo was die net van z’n fiets werd gereden.

Turtlehead 15 mei 2022 om 11:11

De tweede en de laatste klim zo in grotendeels dezelfde, alleen gaan ze op het eind nog een stukje hoger.
Ben benieuwd wie van de klim-mannen ook al de vorm heeft om te vlammen. Vorig jaar was het meeste temporijden, dan heeft INEOS een streepje voor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.