Volg hier de slotetappe van de Giro d’Italia U23 2019

zondag 23 juni 2019 om 14:50
Volg hier de slotetappe van de Giro d’Italia U23 2019

Normaal zouden we zeggen: er is nog niks beslist! Maar met een voorsprong van ruim vier minuten, moet het toch gek lopen wil Andres Camilo Ardila de Giro d’Italia U23 niet winnen. Maar je moet altijd met twee woorden spreken, vraag dat maar aan Simon Yates… Wie komt als eerste boven op de iconische Passo Fedaia?


Op de laatste dag krijgen ‘belagers’ van de roze leiderstrui nog een ultieme kans om hun slag te slaan. De etappe op zondag 23 juni is nog geen veertig kilometer lang, maar het is er geen meter vlak. Sterker nog: ruim 34 kilometer zijn in stijgende lijn. De beginfase leent zich meteen voor aanvallers.

De buiten categorie-klim naar de top van de Passo Fedaia (2057 meter boven zeeniveau) begint op zo’n veertien kilometer voor de meet. Het is een soort trap-klim, die steeds iets steiler wordt. De laatste vijf kilometer zijn het zwaarst, met een piek van 18% op 2,5 kilometer van de finish.

Aangezien het een ultrakorte etappe is, beginnen de renners pas om 15.05 uur. De finish wordt verwacht tussen 16.30 en 16.44 uur. De Giro d’Italia U23 is niet in Nederland en België te zien. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia U23 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Tuttobiciweb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.