Volg hier de slotetappe van de Arctic Race of Norway 2019

zondag 18 augustus 2019 om 13:40
Volg hier de slotetappe van de Arctic Race of Norway 2019

Mathieu van der Poel verweerde zich kranig, maar de Nederlander moest gisteren toch passen op de bijzonder steile Storheia. Het was Warren Barguil die Van der Poel uit de leiderstrui wist te fietsen, maar de Franse kampioen is nog niet zeker van eindwinst. De renner van Arkéa-Samsic zal nog één etappe moeten overleven.

De 27-jarige Barguil moet in de slotrit naar Narvik nog flink op zijn hoede zijn. De aanloop vanuit Lødingen is niet heel spannend, maar vanaf kilometer zeventig gaat het continu op en af door het heuvelachtige landschap. Kuitenbijter Balteskaret Summit (2 km aan 7,6%) staat dan op het programma.

Met nog 134 kilometer te gaan wordt voor het eerst de finishlijn gepasseerd, maar de renners moeten dan nog driemaal een lokale ronde afleggen. Tijdens deze omloop moet ook driemaal de Skistula Summit (2,3 km aan 6,6%) worden bedwongen. Ook de finishstraat in Narvik loopt lichtjes omhoog, waardoor het tot het einde spannend kan blijven.

Het verschil tussen Barguil en uitdager Alexey Lutsenko bedraagt slechts drie seconden. En laat de Kazachse kampioen nu de betere sprint hebben, waardoor de bonificatieseconden weleens heel belangrijk kunnen worden. Het startschot klinkt om 13.55 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 17.46 en 18.08 uur.

De voorlaatste etappe van de Arctic Race of Norway is vanaf de start rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player en vanaf 16.30 uur op Eurosport 1, aansluitend op de BinckBank Tour. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de spannende slotetappe.

Links
Voorbeschouwing: Arctic Race of Norway 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

3 Reacties

wieler4live 18 augustus 2019 om 17:17

Jansen toch echt een goede kans op de rit winst nu van de poel niet op zijn sterkst oogt

Verweggistan 18 augustus 2019 om 17:30

Daar dan toch de Tier in dienst van Jansen.

Verweggistan 18 augustus 2019 om 17:37

Jansen net te kort.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.