Volg hier de slotetappe van de Adriatica Ionica Race 2021

donderdag 17 juni 2021 om 12:45
Volg hier de slotetappe van de Adriatica Ionica Race 2021

De Adriatica Ionica Race is alweer toegekomen aan de laatste etappe. Op het eerste gezicht is het een vlakke rit, maar de vijftien kilometer aan onverharde wegen kunnen weleens voor een onstuimig koersverloop zorgen. Bespreek hier de wedstrijd!

In de stad Ferrara wordt het startsein gegeven voor deze 157,5 kilometer lange slotetappe. Van daaruit gaat de koers in zuidelijke richting via Argenta naar de twee ronden rond Longastrino van elk dertig kilometer, waar de renners twee keer drie sterrati voor de wielen krijgen geschoven. Eerst een vrij korte van 400 meter, dan twee langere van 5,8 en 1,3 kilometer.

Niet alleen de onverharde wegen kunnen een bepalende rol spelen, ook de wind op weg naar de aankomst in Comacchio biedt mogelijk kansen om de tegenstand op de proef te stellen. Op 20 kilometer van de finish komen de renners al een eerste keer over de streep. Daarna volgen nog twee lokale ronden van tien kilometer vooraleer de winnaar bekend is.

Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven voor de laatste etappe van de Adriatica Ionica Race. De finish wordt tussen 16.39 en 17.02 uur verwacht. De rit is niet rechtstreeks op televisie te zien, maar vanavond vanaf 20.00 uur terug te zien op Eurosport 1, de Eurosport Player en GCN+.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.