Volg hier de Scheldeprijs voor vrouwen 2022

woensdag 6 april 2022 om 11:20
Volg hier de Scheldeprijs voor vrouwen 2022

Vorig jaar werd de eerste Scheldeprijs voor vrouwen georganiseerd. In deze eerste editie liep het, zoals we gewend zijn in Schoten, uit op een massasprint, waarin Lorena Wiebes zich de snelste toonde. Kan de Nederlandse zichzelf opvolgen? Volg het hier op WielerFlits!

In tegenstelling tot de mannen, vertrekken de vrouwen niet vanuit het Zeeuwse Terneuzen. Hoewel ze na de start (om 11.35) in Schoten eerst wel richting de Nederlandse grens rijden, blijven ze de hele dag op Belgisch grondgebied. In deze eerste lus zitten trouwens nauwelijks hoogtemeters. Voor de finaleronde in en rond Schoten, waar de rensters uiteindelijk op belanden, geldt hetzelfde. Deze omloop wordt drie keer verreden.

De lokale ronde is exact hetzelfde als bij de mannen. Het bevat de welbekende, maar niet al te lastige kasseienstrook van 1700 meter, is in totaal 17,2 kilometer lang en eindigt op de Churchilllaan, waar menig sprinter al eens tegen de grond is gegaan. De laatste rechte lijn is dit jaar een goede achthonderd meter lang, op de gekende flauwe bocht op een goede driehonderd meter van de streep in Schoten na.

Lorena Wiebes ging vorig jaar dus met de zege lopen en de renster van DSM rijgt ook dit jaar de sprintzeges weer aaneen, maar in de Exterioo Classic Brugge-De Panne werd ze wel op waarde geklopt. Dat gebeurde door Elisa Balsamo. De wereldkampioene is er vandaag echter niet bij, waardoor Wiebes een belangrijke concurrente minder heeft. Of ze het opnieuw af kan maken, weten we rond de klok van drie, want de finish wordt verwacht tussen 14.52 en 15.13 uur. Vanaf 12.00 uur zijn er beelden via de Eurosport Player.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #SP22)

Dit artikel delen:

2 Reacties

don camillo 6 april 2022 om 12:15

Vanaf 12.00 uur zijn er beelden via de Eurosport Player. Ik zie geen uitzending op de player.

Merlinappa 6 april 2022 om 12:31

Ik wel! Slecht weer zeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.