Volg hier de Ronde van Overijssel 2018 (live op WielerFlits)

zaterdag 12 mei 2018 om 11:45
Volg hier de Ronde van Overijssel 2018 (live op WielerFlits)

Een dubbel koersweekend in de Holland Cup! Vandaag begint het peloton in Rijssen aan de derde manche van het regelmatigheidsklassement: de Ronde van Overijssel. Cees Bol zal gemotiveerd zijn om zijn leiderstrui te beschermen, maar wordt in de nek gehijgd door Maarten van Trijp. Wie grijpt de overwinning? Bespreek hier het verloop van de koers.


Het parcours van de Ronde van Overijssel is divers; veel renners kunnen er uit de voeten. De klimmetjes en de lengte van 199 kilometer mogen niet onderschat worden. Als om twaalf uur het startschot wordt gegeven vanuit het Parkgebouw in Rijssen, dendert het peloton oostwaarts via Enter naar Oldenzaal.

Na 35 kilometer wacht de eerste klim van de dag: de Tankenberg. Deze klim is 1,1 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 3,3 procent. Hierna wordt er doorgedenderd richting Ootmarsum en de Kuiperberg, waar de renners ondervinden waarom de Ronde van Overijssel ook wel de Hel van het Oosten wordt genoemd. U raadt het al; een aantal klinkerstroken zullen menig rennerslichaam laten schudden.

Daarna wordt er koers gezet richting de Lemelerberg. Vanaf hier wordt de finale ingezet en wordt er in de finale via de Holterberg en de Apenberg terug naar Rijssen gereden. Eenmaal Rijssen binnengereden, zijn er nog twintig kilometer te rijden. Hoogtemeters worden er niet meer overwonnen, waar er waarschijnlijk zal worden aangevallen in de twee finalelussen van 7,8 kilometer. Gaat een aanvaller of een sterke sprinter met de overwinning aan de haal?

De start wordt gegeven om 12:00, terwijl de finish rond 16:45 is. De Ronde van Overijssel is vanmiddag live te zien op WielerFlits. Voorafgaand aan de live beelden van de derde manche van de Holland Cup zijn onder andere Kenny van Hummel en Rudi Kemna te gast in de talkshow De Proloog.


Programma – Vanaf 15:00 uur

  • Live talkshow met Kenny van Hummel en Rudi Kemna.
   Presentatie: Maxim Horssels.
  • Flavio Pasquino staat voor de laatste analyses en updates aan de finishlijn.
  • Aansluitend live beelden van de Ronde van Overijssel en de podiumceremonie.
   Commentaar: Daan van den Berg en Han Vaanhold.
  • Direct na de finish vangt verslaggever Youri IJnsen de hoofdrolspelers op.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Overijssel 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst

Tweet mee via #HollandCup


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

IverBon 12 mei 2018 om 13:43

gaan er wel wat sneuvelen op de Tankenberg

IverBon 12 mei 2018 om 13:43

(dat is geen doodsbedreiging o.i.d. welteverstaan)

IverBon 12 mei 2018 om 13:44

moordklim gewoon

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.