Volg hier de Ronde van Drenthe voor vrouwen 2018

zondag 11 maart 2018 om 10:40
World Tour Ronde van Drenthe - Chantal Blaak wint in Hoogeveen voor Gracie Elvin en Trixi Worrack - Anna van der Breggen 4e maar wel nieuwe leidster World Tour vrouwen

Het circus van de Women’s World Tour strijkt neer in Nederland. De Ronde van Drenthe is na Strade Bianche de tweede manche van het regelmatigheidsklassement van de UCI. De Drentse keienkoers staat garant voor spektakel en eindigde in het verleden niet of nauwelijks in een massasprint. Wat kunnen we vandaag verwachten? Volg het hier op WielerFlits.


In de 157,2 kilometer die worden afgelegd moeten de rensters negen keienstroken over en moet de VAM-berg vier keer bedwongen worden. Tussen de kinderkopjes in moet de VAM-berg vier keer beklommen worden. Deze kunstmatig aangelegde heuvel is met zijn 56 meter hoogte het hoogste punt van Drenthe en zal met een lengte van 350 meter en een maximaal stijgingspercentage van meer dan 20 procent al vroeg de finale inluiden. De eindstreep ligt op de inmiddels bekende finishstraat in Hoogeveen.

Om 10.55 uur is de officiële start van de vrouwenkoers in Emmen. Tussen 14.45 en 15.00 uur wordt de finish verwacht in Hoogeveen. De wedstrijd is via een livestream te volgen op de NOS. Vanaf 13.30 uur zullen zij de laatste anderhalf uur van de koers uitzenden. Ook RTV Drenthe zal verslag doen, vanaf 13.45 uur.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Drenthe voor vrouwen 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter @UCI_WWT)

Livestream (NOS.nl, vanaf 13.30 uur)
Livestream (RTV Drenthe, vanaf 13.45 uur)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.