Volg hier de proloog van de Giro d’Italia Donne 2022

donderdag 30 juni 2022 om 12:35
Volg hier de proloog van de Giro d’Italia Donne 2022

Daags voor het begin van de Ronde van Frankrijk, gaat er nog een grote ronde van start: de Giro d’Italia Donne. De tiendaagse wordt op gang gebracht met een proloog. Grote verschillen zullen hier nog niet ontstaan, maar de klassementsrensters moeten er wel gelijk staan. Wie deelt gelijk een mentale tik uit? Volg het hier op WielerFlits!

De eerste drie dagen van de Giro d’Italia Donne spelen zich af op Sardinië. De proloog vindt plaats in Cagliari, waar een parcours van 4,75 kilometer uitgetekend is. Het te volgen traject is vrij simpel. Begonnen wordt op het meest zuidelijke puntje van de Via Lungo Saline. Deze weg wordt 1200 meter gevolgd, om vervolgens af te buigen richting het strand.

Vervolgens gaat het langs de paardenrenbaan naar het ziekenhuis, waar de rensters met een bocht van 180 graden rechtsomkeert maken. Vanaf dit moment hoeven de remmen niet meer worden aangeraakt. De Via Lungo Mare Spoetto wordt immers gevolgd tot aan de finish. Daar zal bekend worden wie de eerste roze trui mag aantrekken.

Wat het eindklassement betreft, gaan we op zoek naar een opvolgster van Anna van der Breggen, die de laatste twee edities won. Daarvoor was Annemiek van der Vleuten tweemaal de beste. Laatstgenoemde is er nu weer bij en is de grote favoriet voor de eindzege.

De Giro d’Italia Donne wordt om 12.50 uur geopend. Op dat tijdstip begint … als eerste renster aan de proloog. De (vermoedelijk) laatste finisher, … zal rond 15.30 binnen zijn. De wedstrijd is vanaf 14.00 uur rechtstreeks te zien via de Eurosport Player/GCN.

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia Donne 2022 (WielerFlits)
Starttijden proloog

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #GiroDonne)

Dit artikel delen:

9 Reacties

zeewolde 30 juni 2022 om 13:52

… zal inmiddels wel bijna binnen zijn, toch.
Dat moet wel, want over een anderhalf uur start … al

Maillot à Pois 30 juni 2022 om 14:05

haha, dit concept verdient uitbreiding:
… test positief op corona, … wordt opgeroepen als vervanger.

Wel zo makkelijk op een dag als vandaag.

Koers 30 juni 2022 om 14:39

Geen Van Belleghem verdikkie.

dumoman 30 juni 2022 om 15:04

K….commercie dat je voortaan overal aparte abbonnementen Player/Eurosport 2) voor af moet sluiten om iets te kunnen zien en daarnaast een hele boel rommel krijgt wat je niet wil (1000 zenders in het basispakket waarvan ik er iig 999 niet kijk (behalve eurosport waar je dan ook weer een heleboel sporten bijkrijgt die niet interessant zijn)……

Napoleon 30 juni 2022 om 15:22

Je hoeft niets, je kunt ook gewoon vanavond de uitslag op teletekst lezen.

Koers 30 juni 2022 om 15:33

Je wilt niet overal abonnementen voor afsluiten maar ergert je ook aan de rommel die je niet wil zien. Als je maar 1 abo zou moeten afsluiten zou daar natuurlijk ook allemaal rommel inzitten. Je zou natuurlijk ook kunnen redeneren dat dankzij dat abonnement je wel in staat bent om te kijken. Sterker nog: zonder ES verwacht ik niet dat er livebeelden zouden zijn.
Maar gevoelsmatig kan het idd strontvervelend zijn, helemaal bij de films/series tegenwoordig, alles is verwaterd en je bent naar een maandje al uitgekeken.

Pol 30 juni 2022 om 16:35

Gewoon op Tiz-Cycling kijken altijd goed. Met Engelse verslaggevers.

Jean Dumas 30 juni 2022 om 15:30

Leuk, livestream op YouTube in het Italiaans. Of Fins zoals u wilt: Loonneki Uuniken!

Hendrik 30 juni 2022 om 17:44

Deze link kan nu wel van de voorpagina af. Is klaar

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.