Volg hier de openingsrit van de Sazka Tour 2021

donderdag 5 augustus 2021 om 13:15
Volg hier de openingsrit van de Sazka Tour 2021

Vandaag staat in Tsjechië de openingsetappe van de Sazka Tour op het programma, ook wel bekend als de Ronde van Tsjechië. Sinds dit jaar is hoofdsponsor Sazka, een kansspelbedrijf, ook de naamgever van de UCI 2.1-rittenkoers. De eerste rit gaat van Prostějov naar Uničov. Wie wordt de eerste leider? Volg het hier op WielerFlits.

De rit is 150,8 kilometer lang en alles behalve vlak. In de laatste vijftig kilometer liggen nog twee klimmetjes. Eerst wacht de Veseli-klim na 105 kilometer en daarna de Bouzov-klim na 125 kilometer. Vanaf de top is het nog ruim 25 kilometer naar de finish; vijftien daarvan gaan in dalende lijn, de laatste tien kilometer zijn vlak. In de finale liggen nauwelijks bochten. De laatste ligt op zo’n 500 meter voor de meet.

Om 13.30 uur begint de etappe in Prostějov, waarna tussen 17.10 en 17.25 uur de finish verwacht wordt in Uničov. De wedstrijd wordt niet live op tv uitgezonden in Nederland en België. Met Intermarché-Wanty-Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, ABLOC CT en Metec-Solarwatt doen wel vier teams uit de lage landen mee.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours etappe 1

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter #SazkaTour)

Livetiming (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.