Volg hier de openingsetappe van de Tour du Limousin 2019

woensdag 21 augustus 2019 om 12:30
Volg hier de openingsetappe van de Tour du Limousin 2019

Het is vooral aftellen naar de 74e Vuelta a España, maar ook in andere Europese landen wordt er gekoerst. Zo begint in Frankrijk de Tour du Limousin, die vorig jaar werd gewonnen door Nicolas Edet. De Fransman van Cofidis rijdt dit jaar echter de Ronde van Spanje. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de openingsrit!

De eerste etappe gaat van Condat-sur-Vienne naar Guéret, waar zo’n 15.000 mensen wonen. Het is maar de vraag of die allemaal langs de kant zullen staan, als de renners finishen in het stadje. De 172,2 kilometer lange etappe is behoorlijk lastig, aangezien de renners door een glooiend landschap rijden.

Zo gaat het via de Côte de Mallety (2,1 km aan 7,3%) en de Côte du Maupuy (3,9 km aan 5,3%) naar de ravitailleringszone. De renners zullen dan nog ruim zeventig kilometer moeten afleggen. De eigenlijke finale zal beginnen op de flanken van de Côte de Pautour (3,1 km aan 4,6%), met de top op zeventien kilometer van de meet.

De laatste kilometers richting Guéret lopen ook nog vervelend omhoog, waardoor we een machtsspurter of puncheur mogen opschrijven voor de ritzege. De renners vertrekken om 12.45 uur, terwijl ze zullen finishen tussen 17.00 uur en 17.35 uur. De etappe is niet live te volgen op televisie.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

1 Reactie

kuitenbijter 21 augustus 2019 om 14:07

Niki Terpstra terug op de fiets!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.