Volg hier de openingsetappe van de Adriatica Ionica Race 2021

dinsdag 15 juni 2021 om 11:15
Volg hier de openingsetappe van de Adriatica Ionica Race 2021

In Italië begint vandaag de vierde editie van de Adriatica Ionica Race. In deze driedaagse 2.1-wedstrijd krijgen de renners twee relatief vlakke etappes en een bergrit voorgeschoteld. We beginnen met een op het oog sprintersvriendelijke etappe tussen Trieste en Aviano. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

Vanuit de prachtige stad Trieste, gelegen aan de Sloveense grens, trekken de renners in noordwestelijke richting naar het vliegveld in het bescheiden dorpje Aviano. Met de San Michele del Carso (3,3 km aan 4,7%) ligt er nog wel een klimmetje op de route, maar de top ligt op meer dan 150 kilometer van de finish. Een eerste sprint tussen de snelle mannen staat dan ook in de sterren geschreven.

Na goed 160 kilometer bereiken de renners al eens de finish in Aviano en dit geeft de sprintersploegen de gelegenheid om de laatste kilometers te verkennen. Let vandaag op rappe mannen als Elia Viviani, Alberto Dainese, Fabio Felline, Luca Pacioni, Marco Canola en Jakub Mareczko. De start is om 11.30 uur, de finish rond 16.15 uur. De etappe is later vandaag terug te zien via Eurosport Online.

Links
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Tuttobiciweb)

Dit artikel delen:

3 Reacties

FritsvanHoefelen 15 juni 2021 om 11:24

Mooie sprintersselectie bij Italië met Viviani, Cimolai en Dainese

Shinzawai 15 juni 2021 om 11:35

Benieuwd of Viviani het namens Italië wel kan met Mareczko als enige concurrent.

Duh 15 juni 2021 om 15:59

Jawel dus…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.