Volg hier de negende etappe van de Giro d’Italia U23

vrijdag 11 juni 2021 om 11:15
Volg hier de negende etappe van de Giro d’Italia U23

Met Juan Ayuso nog altijd als trotse leider krijgen de renners vandaag de laatste bergetappe voor hun kiezen. Onderweg liggen drie beklimmingen van de eerste categorie en eentje van de derde categorie. Zien we nog een ultieme omwenteling in het algemeen klassement? Volg het hier op WielerFlits!

Voor de klassementsrenners wacht er nog één afspraak om het verschil te maken. Dat is de negende etappe naar Nevegal. Onderweg liggen drie beklimmingen van de eerste categorie en eentje van de derde categorie. Vanuit de start is het meteen klimmen geblazen naar de top van de Passo Valles, met 2.031 meer boven zeeniveau de hoogste bergtop in deze ronde.

Daarna volgt een lange afdaling richting Nevegal, de klim van eerste categorie die de renners in de finale twee keer doen. Ze weten dus wat ze te wachten staat. Opvallend ook aan deze etappe is dat ze net zo veel hoogtemeters als de koninginnenrit heeft. Spektakel op komst! De renners beginnen eraan om 11.15 uur, terwijl de finish wordt verwacht rond de klok van 16.00 uur.

Er zijn onderweg geen livebeelden van de wedstrijd, maar via social media is de rittenkoers gelukkig wel goed te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia U23 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (FirstCycling)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #GiroGiovani2021)

Dit artikel delen:

3 Reacties

IlPirata 11 juni 2021 om 11:59

Zou leuk zijn als een organisatie/sponsor eens gaat besluiten de baby-giro ook eens uit te zenden of streamen. Puur door het feit, dat daar vaak de toekomstige AK-mannen komen bovendrijven.

Landeirovic 11 juni 2021 om 12:50

Op Tiz kan je elke avond de ritten herbekijken.

IlPirata 11 juni 2021 om 15:09

@Landeirovic Thanks dat wist ik niet. ga dat uitvinden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.