Volg hier de Midden-Brabant Poort Omloop 2018

zondag 10 juni 2018 om 13:00
Volg hier de Midden-Brabant Poort Omloop 2018

In het zuiden van het land wordt vandaag de Holland Cup vervolgd met de Midden-Brabant Poort Omloop 2018. Meer dan tweehonderd kilometer aan Brabantse wegen staat het peloton op te wachten rond een uur of één, als het startschot in Gilze gegeven wordt. Vijf grote rondes van 37 kilometer worden er afgelegd, waarna de laatste vier lokale rondes van 7,5 zullen bepalen wie de achtste editie van de Midden-Brabant Poort Omloop op zijn naam schrijft.


In de vijf grote rondes gaat het peloton over de typische Brabantse plattelandsweggetjes; smal en de wind heeft er vrij spel. In tegenstelling tot de Dorpenomloop Rucphen kan het peloton nu geen dekking zoeken in de bossen. Naast Gilze komt het peloton ook nog door omliggende dorpen als Riel, Molenschot en Alphen. Nabij Riel krijgen de renners elke ronde te maken met een twee extra hindernissen: een kasseistrook van 1300 meter en eentje van 300 meter. Als het peloton voor het laatst over een kasseistrook dendert, zijn er nog veertig kilometer af te leggen.

Als het centrale plein in Gilze voor de vijfde keer gepasseerd wordt, zijn er nog vier kleine rondes te gaan door het dorp en de polder. Echte schiftingen zullen hier niet meer gemaakt worden; aanvallers zullen hier echter hun kans schoon zien om een gooi naar de zege te doen.

De koers wordt niet live uitgezonden, wel verzorgt de organisatie van de Holland Cup een liveticker. De koers wordt om 13:00 vrij gegeven in Gilze. Hier vindt ook de finish plaats, naar verwachting omstreeks 17:30.

Links
Voorbeschouwing (WielerFlits)

Startlijst
Website organisatie
Technische gids

Liveticker (Holland Cup)

Dit artikel delen:

2 Reacties

vanSpringel 10 juni 2018 om 15:02

Prachtig parcours en prima ambiance op dit moment in Gilze. Complimenten aan d’organisatie van het 2-daagse wielerevenement. Heb gisteren zelf mee mogen doen in de ploegentijdrit.

vanSpringel 10 juni 2018 om 15:43

Daniel Gebru in de kopgroep.
Zie: https://www.rtlnieuws.nl/sport/algemeen/video-bizar-goud-voor-daniel-abraham-gebru

Wel met de fiets over de finishlijn komen, anders telt het niet !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.