Volg hier de Kermiscross Ardooie 2021

donderdag 21 oktober 2021 om 14:00
Volg hier de Kermiscross Ardooie 2021

Het blijft opmerkelijk, een professionele cross op een doordeweekse donderdag die niet op tv te zien is. De Kermiscross Ardooie is zo’n wedstrijd. In West-Vlaanderen ontbreken de toppers, maar kunnen we wel rekenen op bijvoorbeeld Laurens Sweeck. Grijpt hij de zege? Volg het hier op WielerFlits.

Er werd in de loop der jaren al veel gesleuteld aan deze omloop in Ardooie, maar een aantal factoren blijven dezelfde: start en aankomst liggen in het centrum van het dorp, met name in de lange Stationsstraat. Het betreft een typische weidecross en bij hevige regenval is het soms ploeteren. Eenmaal voorbij de finish, duikt het peloton links de velden en weiden in.

De voorbije jaren werd de omloop steeds compacter en werden meerdere kunstmatige hindernissen aangelegd, wat het allemaal iets gevarieerder en moderner maakt en het publiek ten goede komt. Maar de Kermiscross blijft toch een weidecross waarin vooral de renners/rensters met een ‘grote motor’ aan het langste eind trekken. De totaal omloop is 2.850 meter lang. De start- en finishzone in de Stationsstraat is 460 meter. Meer dan twee volle kilometers wordt op weidegrond afgewerkt.

De vrouwen beginnen om 14.15 uur aan hun wedstrijd, de mannen zijn om 15.45 uur aan de beurt voor hun Kermiscross. Beide wedstrijden zijn dus niet op tv te zien. Onze veldritverslaggever Nico Dick is ter plaatse en zal updates geven van de cross.

Links
Voorbeschouwing: Kermiscross Ardooie 2021 (WielerFlits.be)

Website organisatie

Startlijst Ardooie Mannen
Startlijst Ardooie Vrouwen

Liveticker (Twitter #Ardooie)
Liveticker (Twitter #Kermiscross)
Liveticker (Twitter Nico Dick)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.