Volg hier de heuveletappe naar Managio in de Giro Rosa 2019

vrijdag 12 juli 2019 om 11:50
Volg hier de heuveletappe naar Managio in de Giro Rosa 2019

De Nederlands blijven maar winnen in de Giro Rosa. Gisteren greep Marianne Vos alweer haar derde ritzege, terwijl Annemiek van Vleuten zonder problemen de roze trui wist te behouden. Is er iemand in staat om de Nederlandse hegemonie te doorbreken? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!


In de langste etappe van de ronde moet er opnieuw worden geklommen. De Forcella di Pala Barzana zat twee jaar geleden ook in het parcours van de Giro Rosa, en ook nu kan de pas een belangrijk punt zijn. Op de flanken van de klim kan al oorlog worden gemaakt, net als in de lastige, zeer bochtige afdaling die daarop volgt.

De Clauzetto, de tweede klim van de dag, is iets minder lastig, maar een renster alleen kan hier natuurlijk veel tijd verliezen. Na de afzink is het nog een kilometer of dertig fietsen naar Maniago, de plek waar vorig jaar de wereldkampioenschappen para-cycling werden georganiseerd.

Een sprint met een groep vluchters behoort hier tot de mogelijkheden, maar de vrouwen voor het klassement aangevuld met rensters die zijn kunnen terugkeren kunnen het ook onder elkaar uitvechten. Het is maar net hoe de koers verloopt.

Het startsein wordt gegeven om 12.05 uur, terwijl de renners tussen 15.31 en 15.53 uur zullen aankomen in finishplaats Managio. De koers is niet live te zien op televisie, maar Trek en Voxwomen zenden elke dag vanaf 18.30 uur een ruime samenvatting uit.

Links
Voorbeschouwing: Giro Rosa 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Twitter (organisatie)

Dit artikel delen:

3 Reacties

wiebipedia 12 juli 2019 om 13:42

Vandaag van de Breggen dan maar

$kedel 12 juli 2019 om 14:14

Alaphillipe voor het geel!

Jacco van Stierop 12 juli 2019 om 14:37

Finishplaats heet Maniago, niet Managio.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.