Volg hier de eerste etappe van de Tour de l’Avenir 2019

donderdag 15 augustus 2019 om 13:00
Volg hier de eerste etappe van de Tour de l’Avenir 2019

’s Werelds meest aansprekende beloftenkoers begint met een relatief vlakke etappe in het zuidwesten van Frankrijk. De renners starten en finishen in Marmande, een dorpje zo’n negentig kilometer ten zuidoosten van Bordeaux. Volg en bespreek in de openingsrit hier op WielerFlits!

Er valt verder weinig te vertellen over Marmande, maar het is toevallig wel de geboorteplaats van Paul Bourillon (wereldkampioen sprint in 1896), Pierrick Fédrigo (viervoudig ritwinnaar in de Tour) en Romain Guillemois (inmiddels gestopt). Over de etappe zelf kunnen we eveneens kort zijn. Het gaat vrijwel de hele dag op en af, maar echt lastig is het nu ook weer niet. Het peloton koerst eigenlijk om Marmande heen, om te eindigen met twee lokale rondes van bijna twaalf kilometer, met halverwege nog een klein klimmetje. De laatste kilometers zijn dan weer vlak, waardoor het vooral uitkijken is naar de aanwezige sprinters. Wie mag zich donderdagmiddag de eerste leider noemen?

De renners beginnen aan de etappe om 13.15 uur, terwijl de finish wordt verwacht rond 16.00 uur. Wie de wedstrijd live wil volgen komt de eerste dagen bedrogen uit: enkel de afsluitende Alpenritten worden live uitgezonden door Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.