Volg hier de eerste etappe van de Sibiu Cycling Tour 2022

zondag 3 juli 2022 om 12:45
Volg hier de eerste etappe van de Sibiu Cycling Tour 2022

Met Tim van Dijke in de leiderstrui, krijgen de renners vandaag in de Sibiu Cycling Tour de eerste rit-in-lijn voorgeschoteld. En het is meteen een pittige opdracht, met onderweg vier beklimmingen die meetellen voor het bergklassement. Krijgen we een sprint in Sibiu? Volg het hier op WielerFlits!

De rit tussen Brezoli en Sibiu is ruim tweehonderd kilometer lang en kent behoorlijk veel hoogtemeters. Het gaat van bij de start al lichtjes bergop, richting de eerste klim van de dag na ruim dertig kilometer. De klim naar Curmatura Vidutrei is ook meteen de langste beproeving van deze etappe. Ruim dertien kilometer klimmen aan meer dan 5%: dat is het devies voor de renners. Na de top dalen de renners richting de voet van de tweede beklimming.

De Tărtărău-pas is zes kilometer lang en kent een gemiddelde stijgingspercentage van 5,5%. Een typische loper dus, maar de zwaarste beklimming moet dan nog komen. Dat is de voorlaatste klim, die naar Dobra, met zijn gemiddelde van 9% over een afstand van net iets meer dan vijf kilometer. Dit kan weleens een beslissend punt zijn in de koers, aangezien het op de top van deze klim nog goed 57 kilometer is tot de streep.

De renners hebben dan het zwaarste achter de rug, al ligt er op goed veertig kilometer van de finish nog een klim naar Apoldu de Sus (4,2 km aan 4,4%). Vervolgens worden de wat vlakkere wegen opgezocht richting Sibiu, al is het ook weer niet biljartvlak in de laatste tien à vijftien kilometer. De grote vraag is of we een sprint krijgen met een grote groep. We zullen het weten tussen 17.30 en 17.55 uur, want dan is de finish. De renners beginnen eraan om 13.00 uur.

De wedstrijd is live te volgen via deze livestream.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #SibiuTour)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wim Kruithof 3 juli 2022 om 14:11

Benieuwd naar Jumbo-Visma en of ze de leiderstrui in de ploeg kunnen houden. Ik ken van Dijke nog onvoldoende, maar zou hij een kandidaat zijn voor de eindzege?

Landeirovic 3 juli 2022 om 14:17

Nee, met de klimritten heeft hij geen schijn van kans

harryjohan71 3 juli 2022 om 15:09

Daarvoor zijn Harper en Leemreize een optie in dit deelnemersveld

klimmer99 3 juli 2022 om 16:32

Denk het niet. Maar is hij niet Nederlands kampioen mountainbike geweest?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.