Volg hier de eerste etappe van de RideLondon Classique 2022

vrijdag 27 mei 2022 om 11:45
Volg hier de eerste etappe van de RideLondon Classique 2022

De RideLondon Classique is terug. In de afgelopen twee jaar kon de Britse vrouwenwedstrijd niet doorgaan, maar dit seizoen laten de omstandigheden het weer toe. Het evenement is niet langer een eendagskoers, maar een ronde over drie dagen. Volg hier op WielerFlits het verloop!

De vernieuwde RideLondon Classique gaat vandaag van start in Maldon, Essex, waar zowel de start als de finish is ingetekend. De etappe bestaat uit twee ronden door het Abberton Reservoir, een zoetwaterreservoir aan de rand van Colchester, en passeert Tiptree, bekend van de Tiptree jam. Uiteindelijk komt de rit aan op twee plaatselijke rondes rond Maldon.

Als wedstrijd uit de Women’s WorldTour, kan de organisatie rekenen op een sterk deelnemersveld. Onder anderen Lotte Kopecky, Marlen Reusser (SD Worx), wereldkampioene Elisa Balsamo (Trek-Segafredo), Lorena Wiebes (Team DSM), Marta Bastianelli (UAE ADQ) en Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) tekenen allemaal het startformulier.

De etappe wordt om 12.00 uur (11.00 uur lokale tijd) op gang gebracht. De finish wordt verwacht tussen 15.30 en 15.50 uur. De eerste rit is niet rechtstreeks op tv te zien. Alleen de slotrit, zondag, wordt live uitgezonden op de Eurosport Player.

Links
Website organisatie
Deelnemers

Liveticker (organisatie)
Liveticker (UCI WWT)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.