Volg hier de eerste etappe van de Lotto Belgium Tour 2021

woensdag 23 juni 2021 om 12:40
Volg hier de eerste etappe van de Lotto Belgium Tour 2021

Met Ellen van Dijk in de leiderstrui is de Lotto Belgium Tour vandaag toe aan haar eerste etappe. De etappe voert van Blankenberge naar Dudzele over een afstand van net iets meer dan honderd kilometer. De etappe is nagenoeg helemaal vlak, een korte kasseienstrook is de voornaamste hindernis van de dag.

Om 13.00 uur begint het peloton geneutraliseerd vanuit Blankenberge. Van de kustplaats is het goed tien kilometer rijden om in het plaatsje Dudzele uit te komen. Daar begint een parcours van om en nabij 25 kilometer, dat vier keer zal worden afgewerkt. Het rondeboek vermeldt een kasseienstrook van vijfhonderd meter als obstakel. Daar zal in de tweede, derde en vierde ronde worden gestreden om de heuse Queen of Stones-trui.

In het rondje zien we verder wat wegen met de karakteristieke bitumineuze voegvullingsmassa. Ook zijn de wegen soms zeer smal. De finish ligt in het hart van Dudzele, waar waarschijnlijk massaal om de dagzege zal worden gestreden. De aankomst staat tussen 15.57 en 16.19 uur gepland.

De wedstrijd is vanaf 14.30 uur live te volgen via de Eurosport Player en GCN.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Craig Vanderswag 23 juni 2021 om 15:32

"bitumineuze voegvullingsmassa"

Welkom, Renaat!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.