Volg hier de eerste etappe van de Giro d’Italia U23 2019

vrijdag 14 juni 2019 om 11:45
Volg hier de eerste etappe van de Giro d’Italia U23 2019

Ethan Hayter wist donderdag de snelste tijd te realiseren in de proloog, waardoor de Brit als leider mag beginnen aan de eerste rit-in-lijn van deze Giro d’Italia U23. De renners koersen van Riccione naar Santa Sofia. Krijgen we een massasprint ter besluit? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop.

Na de proloog kunnen de renners een dagje ‘losfietsen’, al is daar in een beloftekoers eigenlijk nooit sprake van. De start is op dezelfde plek in Riccione. Nu zetten ze eerst koers in noordwestelijke richting, waarbij ze om de bekendere steden Cesena en Forlì heen koersen. Tussen die twee plaatsen is wel de tussensprint.

Daarna rijdt de karavaan in de richting van finishplaats Santa Sofia. Op tien kilometer van de meet ligt echter nog de Passo delle Forche, een klimmetje van de derde categorie. De laatste kilometers zijn in een rechte lijn. Dit lijkt spek naar de bek van Kaden Groves (SEG), die in de proloog nét naast de zege greep.

Het startschot klinkt om klokslag 12.00 uur, terwijl de renners zullen finishen tussen 15.20 en 15.39 uur. De wedstrijd is helaas niet live te volgen op televisie.

Links
Voorbeschouwing Giro d’Italia U23 2019
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Tuttobiciweb)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sassenees 14 juni 2019 om 14:45

Is er een nederlands sprinttalent aanwezig in deze Giro?

Wielerfan1987 14 juni 2019 om 15:38

Maikel Zijlaard kan behoorlijk rap aankomen.
Al zijn de goede sprints die van hem bekend zijn uit zijn tijd bij de junioren, en hoofdzakelijk binnen onze eigen landsgrenzen geweest.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.