Volg hier de derde etappe van Olympia’s Tour 2019

zaterdag 19 oktober 2019 om 13:15
Volg hier de derde etappe van Olympia’s Tour 2019

Stan Van Tricht rijdt na een spectaculaire tweede etappe in de leiderstrui van Olympia’s Tour. De vraag is: kan de Belg van SEG Racing Academy het tricot ook na de derde etappe aantrekken? Daarover zal een vlakke rit met start en finish in het Overijsselse Hardenberg beslissen.

De derde etappe van Olympia’s Tour vindt op een heel klein stukje Drenthe na volledig plaats in de provincie Overijssel. Na het startschot trekken de renners via Gramsbergen, De Krim en Schuinesloot naar Drogteropslagen. Daardoor rijden ze als het ware om Slagharen heen. Dat doet het peloton vervolgens ook om Dedemsvaart, waarna ze via Witharen in zuidelijk richting naar Ommen rijden. Vervolgens gaan ze naar het meest zuidelijke punt van de route: Lemele. Net als in de Ster van Zwolle, zullen de renners hier de Lemelerberg passeren.

Daarna rijden de renners weer bijna terug naar Ommen, om dan rechtsaf te slaan. Via Sibculo en Kloosterhaar, gaat het weer terug naar Hardenberg. Onderweg passeren de coureurs Bergentheim en Rheeze. Eenmaal aangekomen in Hardenberg, rijden ze aan de buitenkant van de stad van radio-dj Edwin Evers langs. Nu trekken ze binnendoor en gaan ze aan de zuidkant van Slagharen richting Dedemsvaart. Via Rheezerveen keren ze weer terug in Hardenberg, waar ze nog een klein ommetje in de stad maken.

Rond 16.51 uur wordt in de straten van Hardenberg een sprint verwacht. Of het nu wel of geen sprint wordt: via een stream van Podium.tv maak je de ontknoping live mee. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: Olympia’s Tour 2019

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Organisatie)
Livestream (Podium.tv)

Dit artikel delen:

2 Reacties

appiett 19 oktober 2019 om 13:25

Als ” semi régional de l’étape”
Ga ik voor SchuinesLoot en BeRgentheim.

xistnc 19 oktober 2019 om 13:34

En verder is het goed nieuws dat Edwin Evers kennelijk weer radio-DJ is!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.