Volg hier de derde etappe van de Tour de l’Avenir 2019

zaterdag 17 augustus 2019 om 11:45
Volg hier de derde etappe van de Tour de l’Avenir 2019

De Zwitsers waren gisteren de winnaar van de ploegentijdrit in de Tour de l’Avenir. In de etappe tegen de klok naar Bergerac bleven ze de Noren en de Denen met duidelijk verschil voor. Wel bleef Mathias Norsgaard aan de leiding, waardoor hij in de gele trui aan de derde rit begint.

Na de ploegentijdrit is het tijd voor een pittige etappe door de Cantal, bekend van zijn smalle en hobbelige wegen. Het kan bovendien broeierig heet zijn in dit departement, waardoor het een sleuteletappe kan worden in deze Tour de l’Avenir. De renners vertrekken vanuit het zonnige Montignac, om vervolgens over een resem klimmetjes te worden gestuurd. Eenmaal voorbij Beaulieu-sur-Dordogne wordt het eventjes vlak.

Met de nadruk op eventjes, want na het uitrijden van het dorpje Argentat begint het weer serieus te klimmen. Na de Côte de la Croix du Tilleul (6,5 km aan 5,2%) gaat het over glooiende wegen richting de slotklim van de dag: de Côte de Mauriac. Dit betekent dat de renners 3,8 kilometer klimmen aan bijna 5%, gevolgd door een kort knikje naar beneden, voor de laatste stijgende meters. Welke puncheur kunnen we opschrijven?

Om 12.00 uur wordt het startsein gegeven voor deze derde etappe. De renners worden omstreeks 15.56 uur aan de finish verwacht in Mauriac. Wie de wedstrijd live wil volgen komt de eerste dagen bedrogen uit: enkel de afsluitende Alpenritten worden live uitgezonden door Eurosport. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (organisatie)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vinyakke 17 augustus 2019 om 13:21

Spijtig dat we deze etappe niet kunnen volgen. Zelfs niet met een liveticker dus? Die twitter vind ik amper nuttig…

Merzbow 17 augustus 2019 om 15:07

Als ik me niet vergis is er op de fb site van de Tour de l’Avenir wel een livestream. Althans de eerste 2 ritten was dat het geval.

meestre 17 augustus 2019 om 15:40

je moet je daar wel inloggen

meestre 17 augustus 2019 om 14:51

Ik zou graag die etappe van komende vrijdag zien . 24 km vlammen .

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.