Volg hier de Coppa Sabatini 2020

donderdag 17 september 2020 om 09:45
Volg hier de Coppa Sabatini 2020

Vandaag staat in Italië, naast de Giro Rosa voor vrouwen, ook de eendagswedstrijd Coppa Sabatini op het programma. Deze heuvelachtige klassieker werd vorig jaar gewonnen door Alexey Lutsenko. Wie wint er dit jaar? Volg het hier op WielerFlits.

De Coppa Sabatini wordt gehouden in en rond het niet al te grote plaatsje Peccioli, gelegen in de provincie Pisa. De koers is ook dit jaar weer een aaneenschakeling van grotere en kleinere lokale ronden in en rond Peccioli. De renners koersen eerst op een omloop van 21,3 kilometer, met onderweg twee mogelijke scherprechters.

Het is nergens echt steil, maar na zeven passages gaan de renners dit toch wel voelen. Vervolgens trekken de coureurs weer naar de binnenwijken van Peccioli, maar dit doen we wel via de flanken van de Muro di Via Greta (0,8 km aan 9,7%, maximaal 15%). De Coppa Sabatini kent zijn besluit na vijf lokale circuits van 12,2 kilometer. Het beslissende rondje is niet zo zwaar als de grotere lokale omloop in en rond Peccioli, maar de finish ligt wél na een klimmetje van ruim één kilometer aan 5%.

De koers, 210 kilometer lang, begint om 10.00 uur en finisht tussen 14.53 en 15.23 uur. De koers is niet live op tv te zien, wel vanaf 14.00 uur live via de online Eurosport Player en GCN Race Pass.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter #CoppaSabatini)
Liveticker (TuttoBiciWeb)

Dit artikel delen:

6 Reacties

lander luypaert 17 september 2020 om 10:02

Wie zou er hier winnen? Toch niet echt zo een toppers aan de start. Misschien Moscon.

Wheely 17 september 2020 om 10:06

Ik zet mn knaken op Pasqualon.

En wens Kevin en Maurits veel plezier vandaag!

lander luypaert 17 september 2020 om 10:10

Pasqualon kanshebber inderdaad. Covi en vooral Riabushenko kunnen ook goed doen. Moscon ook misschien. En ja dan Battaglin en Albasini. Verder kom ik niet. Er is geen enkele renner die er boven uit steekt.

KimJungPoels 17 september 2020 om 10:39

Stannard heeft hier ook zeker wel de punch voor, en is na gisteren misschien wel de favoriet na Moscon. Ghirmay zou ik na recente prestaties ook zeker niet onderschatten. Hayter is ook een snellere met een aardige punch in de benen.

Conci is aardig in vorm, Visconti kon dit altijd ook behoorlijk goed. Verder zijn er nog een heel aantal andere renners zoals Chernetskiy, Albasini, Eiking die ooit hebben laten zien dit te kunne, maar er inmiddels niet meer echt aan te pas lijken te komen.

Zelf bij UAE ook wel benieuwd naar Ardila, al zal dat wellicht meer voor zaterdag zijn. Toch een toptalent die het bij aankomst in Europa even moeilijker had.

Maillot à Pois 17 september 2020 om 14:27

Ghirmay inderdaad.
Badilatti zie ik hier nog wel iets doen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.